Ja, geef daar maar eens antwoord op: wat is ware liefde, wat is echte liefde? Het kan voor jou iets heel anders zijn dan voor een ander. Voor de meeste mensen is ware liefde dé liefde van je leven. Anderen menen dat je wel meer ware liefdes in je leven tegen kunt komen. Ware liefde is dus iets dat nogal persoonlijk is. 

Het is oud willen worden met iemand en de meest intense liefde die bestaat

De goegemeente zegt dat ware liefde is dat je echt oud met iemand wilt worden en noemt het wederzijdse liefde. Het is in elk geval intense liefde en liefde die blijft. Het begint met verliefdheid en al meteen heb je het gevoel dat je elkaar al jaren kent. Je past perfect bij de ander, het wederzijds begrip is heel erg groot en de overeenkomsten opvallend en bijzonder. Ware liefde kan ontstaan als liefde op het eerste gezicht dat zich ontwikkeld tot het onwrikbare gevoel altijd bij elkaar te willen blijven. Ware liefde kan ook groeien, als er dus geen sprake is van liefde op het eerste gezicht.

Denk aan een scenario dat de relatie spaak loopt

Echte liefde wordt door de meeste mensen de grote, allesomvattende liefde genoemd. Of levenslange liefde waarbij je trouw belooft en trouw bent tot aan de dood. Er is sprake van ware liefde, zo wordt algemeen verondersteld, als jij jezelf kunt zijn bij die ander en er volledig vertrouwen in elkaar is. Echte liefde is er ook voor elkaar zijn als sprake is van moeilijkere tijden en elkaar ook vooral steunen in deze tijden. Het is samen oud willen worden en het is elkaar niet willen bedriegen. Alleen al de gedachte aan scheiden zou je ontzettend verdrietig maken. Ja, dat is best een goede test. Denk eens aan een scenario dat de relatie stukloopt en voel wat er dan met je gebeurt.

Maar voordat je de ware ontmoet, moet je eerst weten of je echt verliefd bent. Dat kan je uitvinden in ons artikel ‘Wanneer jij weet dat je verliefd bent’.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.