Iedereen wil zo mooi mogelijk op de foto staan, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd mee te vallen. Daarom geven we in dit artikel advies om mooiere foto’s te krijgen!

Je lach

Een belangrijk aspect bij het op de foto gaan is je lach. Veel mensen durven niet echt te lachen op een foto. Het resultaat is een sombere foto. Andere mensen lachen weer teveel op de foto. Voor sommige foto’s is dit geen probleem, maar wanneer je bijvoorbeeld een zakelijke foto wilt maken kan het onprofessioneel overkomen. Je zult hier dus een balans in moeten vinden. In de meeste gevallen is een glimlach wel geschikt.

Foto’s meteen checken

Je kent het wel; je hebt net een hoop foto’s gemaakt, en verwacht dat je er goed op staan. Vervolgens kom je thuis, check je de foto’s, en zie je dat ze helemaal niet zo mooi zijn. Er is bijvoorbeeld te veel verlichting, of juist te weinig. Nu je al thuis bent kun je er niks meer aan doen! Daarom is het verstandig om ter plekke meteen te kijken hoe de foto’s zijn geworden. Wanneer de belichting bijvoorbeeld niet goed is, kun je nog nieuwe foto’s nemen vanuit een andere hoek!

De juiste hoogte

Wanneer je foto’s maakt, is het belangrijk dat de camera op de juiste hoogte wordt gehouden. Wanneer je vanuit heel hoog wordt gefotografeerd lijk je heel klein, en als je van heel laag wordt gefotografeerd lijk je weer heel groot. Vaak geeft dit een raar resultaat. Zorg dus voor een goede camerahoogte!

Camera laten focussen

Tegenwoordig hebben bijna alle camera’s wel een autofocus optie. Hierdoor wordt de camera scherpgesteld op een object. Belangrijk is echter wel dat je de camera ook daadwerkelijk scherp laat stellen voor je de foto maakt. Dit duurt meestal namelijk een paar seconden. Ook belangrijk is dat de camera op het juiste focust, in plaats van op een ander object.

Een echte fotograaf

Wanneer je het beste resultaat wilt, is het nog altijd het beste om langs te gaan bij een echte fotograaf. Zij beschikken niet alleen over professionele camera’s, zij hebben ook de benodigde fotografie kennis en vaardigheden. Wanneer je een zakelijke portretfoto nodig hebt voor bijvoorbeeld je CV, kun je terecht bij LINK Fotografie.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.