‘Verliefd zijn is veel leuker’. Guus Meeuwis zong het ooit en daarmee sloeg de zanger de spijker maar weer eens op de kop. Want verliefd zijn is leuk. Het zijn de vlinders in je buik, de eerst geheime afspraakjes die uiteindelijk uitmonden in hele weekenden samen. Verliefd zijn is nog extra aandacht aan je uiterlijk besteden en uren voor de spiegel staan.

Signalen dat je echt verliefd bent

Verliefd zijn kan echter ook verwarrend zijn. Want jij kunt dan wel verliefd zijn, dat wil nog niet zeggen dat de ander dat ook op jou is. Verliefd zijn kan onzeker maken. Is dit wel de liefde van je leven of zocht je iemand ter vervanging van je vorige partner? Is hij of zij de leukste, en is dat gevoel er andersom ook? Het is bewezen dat je plotseling nieuwe en andere dingen doet als je verliefd bent. Je ontdekt als het ware nieuwe kanten van jezelf en treedt zelfs buiten je comfortzone. Je gaat zelfs andere dingen eten dan je normaliter doet. Het zijn allemaal signalen dat je echt verliefd bent.

Mannen maken er werk van als ze weten een kans te maken

Verliefdheid is dan weliswaar leuker, het brengt ook stress met zich mee. Het is een feit dat mensen die verliefd zijn meer van het stresshormoon cortisol aanmaken; dat maakt je gespannen en opgewonden, en dat tegelijk. Behalve dat wordt er ook dopamine in je lichaam aangemaakt. Dat resulteert in dat verliefde gevoel in je lichaam als je hem of haar weer ziet. Dopamine laat je en verliefd en gelukkig voelen. Tenslotte; als een man verliefd is, dan is dat vaak iets dat wederzijds is. Mannen namelijk, maken vaak pas werk van iemand als ze zeker weten dat ze ook daadwerkelijk een kans hebben. Je zou dat slim kunnen noemen, of juist berekend. En dat laatste is iets dat niet echt bij de staat van verliefdheid hoort.

Maar wanneer weet je nou dat het ware liefde is. Dan lees je nu in onze blog “Wat is ware liefde?”

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.