Liefde, wat is nou precies liefde? Wanneer vraag jij je af ben ik verliefd? Waar merk je dat dan aan? Voel je dat? Liefde is samen, dat vooral. Het is samen willen zijn, het liefst voor de rest van je leven maar dat hoeft niet 24/7 te zijn. Je wilt samen tijd doorbrengen, je hart gaat open en je stelt je hart open voor die ander. Verliefd zijn is iets dat je echt voelt. 

Liefde is samen, en geen eigenbelang

Liefde is samen, zonder dat er sprake is van eigenbelang. Het is het hebben van gedeelde interesses. Je bent niet behoeftig, maar geeft vooral liefde. Liefde is verlangen naar die ander en kiezen voor iemand om hoe die is. Met de sterke en de wellicht wat mindere kanten. Liefde voel je in alles. Als je echt verliefd bent, vraag jij je nooit af of je eigenlijk wel verliefd bent. Het gevoel van liefde is bijzonder lastig te definiëren, temeer daar het voor iedereen toch net even weer anders is. Dat liefde samen zijn is en samen dingen doen is, dat staat als de bekende paal boven het water.

Het tonen van gevoelens in kleine daden

Liefde is niet boos zijn als de ander nog niet gebeld heeft. Liefde is wel het tonen van gevoelens in kleine daden en is iets doen voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten of te hoeven doen. Is er sprake van liefde, dan laat jij je niet langer leiden door eigenbelang en voel jij je goed als de ander zich ook goed voelt. Lacht de ander dan lach jij mee. Liefde is samen gelukkig worden en samen de ander gelukkiger willen maken. En dat de rest van je leven. Liefde is niet je afvragen of dit nou liefde is. Want liefde, dat voel je. In al je vezels.

Weten of je echt verliefd bent? Lees dan ons artikel over aanwijzingen dat je weet dat je echt verliefd bent.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.