Jaloezie: het is een hele normale en menselijke emotie om te voelen. Maar té veel jaloerse gevoelens kunnen een relatie kapot maken. Daarom kan je in deze blog lezen hoe je het beste om kan gaan met jaloezie in een relatie en je relatie kan verbeteren.

Goede en slechte jaloezie

Over het algemeen wordt er in onze samenleving erg negatief naar jaloezie gekeken, maar soms kan het helemaal niet erg zijn om jaloezie te voelen. Het kan juist een geruststellend gevoel zijn dat je partner je niet kwijt wil. Pas wanneer je gevoelens van jaloezie zo sterk zijn dat ze je leven overnemen en een negatieve invloed op je denkbeeld hebben, is het een goed idee om eraan te gaan werken. Wanneer je namelijk in je ongezonde jaloezie blijft hangen,

Praat erover

Voor bijna alle relaties struggles geldt: communication is key! Wanneer je merkt dat je partner jaloers is of zelf jaloerse gevoelens ervaart, bespreek het dan met elkaar. Zo weten jullie wat er in elkaars hoofd omgaat en kunnen jullie rekening houden met elkaars gevoelens. Ook kan het voor beide partijen opluchten om de gevoelens die je al zo lang met je meedraagt eindelijk te uiten.

Ga samen in relatietherapie

Het helpt vaak heel veel om je gevoelens met je partner te bespreken, maar je kunt er niet altijd met z’n tweeën uitkomen. In dat geval kun je overwegen om samen in relatietherapie te gaan. Een relatietherapeut is namelijke een onafhankelijke derde partij die naar beide kanten luistert en zijn of haar expertise gebruikt om jullie te voorzien van deskundig advies. Relatiehuis Rijnmond kan helpen om je relatie te verbeteren. Er zal besproken worden wat de bron van de jaloerse gevoelens zijn en hoe ze verholpen kunnen worden en in de toekomst vermeden kunnen worden. Op die manier kunnen jullie in jullie relatie weer leren op elkaar te bouwen!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.