Wat wil je worden? Je wilt influencer worden? Influencer, wat is dat dan eigenlijk?  Simpel gesteld wordt een influencer ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van een bepaalde doelgroep. Zeker de bekende influencers hebben vaak ontzettend veel volgers op social media, Instagram in het bijzonder. De volgers kunnen door de influencer op die manier beïnvloedt worden. Want wat de influencer zegt, zeker als het een bekend iemand betreft, is natuurlijk altijd de waarheid.

Sterke invloed via de social media kanalen

Over influencers wordt ook wel eens gezegd dat hij of zij via social media mensen sterk kan beïnvloeden. Influencers zie je op platforms als Instagram dus, maar ook bijvoorbeeld op YouTube, Twitch en SnapChat. Overigens is het niet beslist zo dat een groot bereik absoluut noodzakelijk is om als influencer op te kunnen treden. Ook de kleinere en meer specifieke doelgroep kan zeer interessant zijn en ook dat kan iemand influencer maken. In eigen land varieert het aantal volgers van influencers van een paar duizend tot enkele honderdduizenden. Kijk je internationaal, dan zijn er influencers met wel honderden miljoenen volgers.

Niet zelden wordt de influencer als marketinginstrument ingezet

Influencers houden hun volgers vaak eens per week of vaker op de hoogte van wat ze zoal doen, hoe het met het leven gesteld is. Dat doen ze vaak door het posten van een foto op Instagram, het maken van een vlog voor YouTube of het sturen van een tweet via Twitter. Influencers worden commercieel ingezet en zijn als marketinginstrument van grote waarde. Volgers hebben vaak het gevoel dat ze de influencers echt kennen. Dat betekent ook meteen dat ze zo goed als alles wat de influencer beweert voor zoete koek aannemen. Er is geen opleiding om influencer te worden; dat ben je en dat word je en heeft te maken met de mate van bekendheid die je gedurende je leven weet te verwerven.

Maar wat is Social Media nou eigenlijk precies? Dat kan je hier lezen!

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.