Je hoort het meer en meer dat bedrijven zeer regelmatig een vrijdagmiddagborrel organiseren, ook wel vrijmibo genoemd. Het is de afsluiter van weer een drukke week met een borrel. Het is echter meer. Het is de pret en de verbinding die je met je collega’s maakt. Er ontstaat zo als vanzelf een hechter team. Je kunt het als leidinggevende zoeken in allerlei uitjes en trainingen, meestal volstaat een vrijdagmiddagborrel al om een hecht team te kweken. Hoe simpel kan het soms zijn.

Zo leer je elkaar eens op een heel andere manier kennen

Je leert elkaar eens anders kennen en bewezen is dat als je buiten werktijd leuke dingen met je collega’s doet, het werkplezier stijgt. Werknemers hebben ineens meer voor elkaar over en over het ruilen van diensten bijvoorbeeld, is nooit meer gedoe. Mocht na verloop van tijd de lol er een beetje af gaan, kies dan voortaan een thema voor de vrijdagmiddagborrel. Niet al te gek, maar gewoon een beetje aankleding van de ruimte. Je kunt ook zorgen voor een leuk programma in de vorm van bijvoorbeeld een spelletje of een pubquiz, of huur eens een karaokeset en zing uit volle borst mee.

Denk aan de mensen die met de auto komen en aan de vegetariërs

Zorg in elk geval dat er voldoende hapjes en drankjes zijn op de vrijmibo en dat er ook daadwerkelijk voor iedereen iets is. Denk aan alcoholvrij bier voor de mensen die met de auto zijn en wat betreft de hapjes ook aan de vegetariërs. Vergeet gewoon niemand. Houd verder in de gaten dat groot niet altijd beter is en dat een vrijmibo met collega’s niet beslist op het kantoor hoeft plaats te vinden. Je kunt afwisselend ook eens naar de kroeg gaan of naar een restaurant. Of doe de vrijdagmiddagborrel samen met de buren, ook wel een keer leuk.

Heb je veel stress? Lees dan ons artikel met tips voor het verminderen van stress.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.