Wanneer je een bruiloft organiseert, is één ding dat niet mag ontbreken de muziek. De muziek zorgt namelijk voor de sfeer! De twee meest gekozen opties zijn een DJ inhuren en een live band laten komen. Veel mensen vinden het moeilijk om te kiezen tussen deze twee. Daarom hebben we in dit artikel beide opties met elkaar vergeleken!

Waarom een DJ inhuren?

Wanneer je een DJ inhuurt, zorgt deze vaak meteen voor spectaculaire verlichting. Iets wat bij een band niet het geval is. Ook brengt een DJ vaak een veel feestelijkere sfeer.

Bij een DJ kun je verzoeknummertjes aanvragen. Welk nummer dit ook is, een DJ kan vrijwel alles draaien. Bij een live band gaat dit wat minder makkelijk. Je bent namelijk afhankelijk van welke nummers die band allemaal kennen. Een band kan immers niet zomaar een nummer gaan spelen die ze nog nooit gerepeteerd hebben! Ook zullen ze niet de juiste instrumenten of zangers/zangeressen hebben voor alle soorten muziek.

Daarnaast klinkt live muziek vaak toch wat minder goed dan muziek die in een studio is opgenomen en gemonteerd is. Bij een DJ weet je zeker dat de nummers precies klinken zoals je verwacht. Ook draaien DJ’s vaak wat modernere/hippere muziek dan een live band. Tot slot kan een DJ eenvoudig het volume aanpassen aan de situatie. Voor een band is het wat minder eenvoudig om zachter of harder te spelen.

Ben je opzoek naar een goede DJ voor je trouwerij? Dan kun je de bruiloft DJ van Psound inhuren!

Waarom een live band inhuren?

Er zijn dus verschillende argumenten te bedenken om voor een DJ te kiezen op je bruiloft. Er zijn echter ook diverse redenen om voor een live band te gaan. Zo zorgt een band vaak voor een rustigere en gezelligere sfeer. Iets wat sommige mensen liever hebben dan de feestelijke sfeer die een DJ geeft. Ook kan de muziek die een band speelt meer je muzieksmaak zijn dan de modernere muziek van een DJ. Het gaat hierbij dus vooral om persoonlijke voorkeur.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.