Iedereen wil het, maar weet iedereen wat gezond eten dan precies is? Gezond eten is een veelbesproken thema in ons land en het lijkt wel of het belang van gezond eten steeds meer wordt ingezien. Maar: wat is nou precies gezonde voeding? Wij helpen je alvast een beetje op weg.

Eet zoveel mogelijk verse producten

Wie goed voor zichzelf wil zorgen, die leeft zo gezond mogelijk. Gezond eten is daarbij erg belangrijk en vaak wordt gezond eten vertaald naar producten als volkorenproducten peulvruchten, groenten en fruit, noten en zeker ook vis. En inderdaad, dit zijn gezonde producten, zoals gezond eten ook vooral het eten van verse producten is en eten waarbij jij zelf bepaalt hoeveel vet, suiker en zout je gebruikt. 

Gezond eten is voldoende voedingsstoffen binnen krijgen

Bovendien is het verstandig om voldoende te drinken en dan bij voorkeur water en koffie of thee, mits je geen gebruik maakt van suiker en melk uiteraard. Zweer frisdranken zoveel mogelijk af als je gezond wilt leven. Wel kun je kiezen voor zelf geperste fruitsappen. Er is sprake van gezond eten als het eten je voldoende voedingsstoffen biedt. Als je voldoende eiwitten, vet, koolhydraten, vitamines, vezels en mineralen tot je neemt. 

Eet tenminste eens per week vis en drie keer per week een ei

Door voldoende van deze stoffen te nemen, verklein je de kans op ziektes in de vorm van bijvoorbeeld diabetes, kanker en hart- en vaatziektes, Door gezond te eten voel jij je ook fitter. Gezond eten is veel groente en fruit tot je nemen, is tenminste drie keer per week een ei eten en ook elke dag een handje ongezouten noten tot je nemen. Eet eens per week vis en ban de zoete dranken uit je leven. Dan ben je heel aardig op weg om gezond te eten. Je zult de positieve gevolgen snel merken.

Wil jij nog gezonder leven? Lees dan nu ons artikel met meer tips.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.