Nog zoiets; iedereen zegt gezond te willen leven en daar ook nadrukkelijk mee bezig te zijn. Maar hoe dan precies? Hoe leef je dan precies gezond en wat is gezonde voeding eigenlijk? Lees hier een aantal zeer bruikbare gezond leven tips.

Gezond leven is vooral zoveel mogelijk bewegen en gezonde voeding tot je nemen

Erg belangrijk als je een gezonde leefstijl nastreeft is veel bewegen. Het klinkt wellicht wat afgezaagd, maar het is gewoon een feit dat bewegen goed voor je is. Bewegen heeft een zeer positief effect op je stemming en je humeur en bovendien is bewezen dat mensen die bewegen een betere weerstand hebben. Je bent gewoon veel minder snel en minder vaak ziek en herstelt bovendien sneller in het geval je wel tegen een griepje oploopt. Bewegen is bovendien goed voor je mentale weerbaarheid en bovendien zorgt het – geloof het of niet- voor ontspanning, voor een leeg hoofd.

Neem elke dag een handjevol ongezouten noten en eens per week een stukje vis

Behalve dat je veel gaat bewegen om gezonder te leven, ga je ook bewust kijken naar wat je eet. Dat kan vast en zeker een stuk gezonder. Gezonde voeding is meer volkorenproducten tot je nemen, is ook het eten van peulvruchten, groente en fruit en ook noten en vis. Het is bewezen gezond dat je tenminste drie eieren per week eet en dat je het liefst elke dag een handjevol ongezouten noten neemt. Plan ook eens per week het eten van vis in, zoals je uiteraard de zoete dranken afzweert en kiest voor water, thee of koffie en dan uiteraard wel zonder suiker en melk. Vers geperste fruitdranken kun je ook prima nemen. Gezonde voeding is simpelweg voeding die je voldoende voedingsstoffen bieden.  De combinatie van bewegen en gezonder eten sorteert geheid snel effect op je algehele gezondheid.

Wil jij weten wat gezond eten nou precies betekent? Lees dan ons artikel hier.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.