De kans bestaat dat je ooit al eens van de opleiding verpleegkunde hebt gehoord. Dit komt doordat deze opleiding al ontzettend lang bestaat, maar daarnaast ook veel mogelijkheden biedt. Veel mogelijkheden hebben na je opleiding is voor de meeste mensen erg prettig, want in veel gevallen is men nog niet zeker van een toekomst in een bepaalde functie. Indien je dan een opleiding met veel potentie en mogelijkheden behaald hebt, kun je nog een hoop kanten op. Ben je van plan om de opleiding verpleegkunde te gaan doen? Dan is het natuurlijk prettig om een indicatie te hebben van de mogelijkheden die je hebt na het afronden van deze opleiding.

Aan de slag als verpleegkundige

Allereerst kun je de meest voor de hand liggende keuze maken. Dit is aan de slag gaan als verpleegkunde. Tijdens de opleiding verpleegkunde wordt je namelijk klaargestoomd om uiteindelijk ook daadwerkelijk aan de slag te gaan als verpleegkundige, hierom is dit een goede mogelijkheid.

Wat doet een verpleegkundige?

Als verpleegkundige verzorg je mensen die hulp nodig hebben. Het doel van een verpleegkundige is het verbeteren van het leven van de patiënt. Dit doe je door hen te ondersteunen tijdens ontwikkeling en genezing. Werkzaamheden die verpleegkundige uitvoeren zijn werkzaamheden als het wassen, aankleden en het verschonen van mensen. Je ondersteunt de patiënt tijdens het gehele proces en hierom is het een erg dankbaar beroep. Je zult jezelf als verpleegkundige erg goed voelen omdat je de mensen fysiek zichtbaar helpt. Zeker als het goed gaat met een patiënt zul jij ook erg blij zijn.

Verschillende mogelijkheden als verpleegkundige

De zorg in Nederland is ontzettend breed, want er zijn een hoop mensen die zorg nodig hebben. Als jij aan de slag wilt als verpleegkundige, zijn er ook weer een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Deze mogelijkheden zijn wijkverpleegkundige, verpleegkundige ouder- en kindzorg, psychiatrisch verpleegkundige en tot slot woonbegeleider. Dit zijn allemaal verschillende mogelijkheden waar jij een keuze uit kunt maken. Bij wijkverpleegkundige zal jij jezelf voornamelijk richten op het verzorgen van mensen aan huis. Bij verpleegkundige ouder- en kindzorg zul je te maken krijgen met zowel oudere als jongere mensen, dit is vaak in een verzorgingstehuis of in een ziekenhuis. Verder zul je jezelf als psychiatrisch verpleegkundige vooral op psychiatrisch vlak ondersteuning bieden aan patiënten Tot slot zul je als woonbegeleider mensen in een woongroep ondersteunen, verzorgen en begeleiden.

De verschillende niveau’s

Indien je een MBO opleiding als verpleegkundige af hebt afgerond, kun je er ook voor kiezen om door te studeren als verpleegkundige. Dit kun je doen door de bachelor opleiding verpleegkundige te volgen. Dit is een complexere opleiding en dankzij je sterke MBO basiskennis zul je deze opleiding goed kunnen doorlopen. Op het moment dat je een HBO verpleegkundige opleiding hebt behaald, zul je meer baangarantie hebben ten opzichte van de MBO opleiding verpleegkundige. Daarnaast zul je na het HBO ook meerdere functies kunnen vervullen binnen de sector. Als dit je wat lijkt, wordt er aangeraden om een open dag te bezoeken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.