Stress verminderen, hoe doe je dat? Veel mensen ervaren stress en hebben er veel voor over om van dat nare gevoel af te komen. Voor de goede orde, met stress bedoelen we een vorm van spanning die in het menselijk lichaam optreedt als reactie op een externe prikkel en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. Hoewel stress niet per definitie iets slechts hoeft te zijn, ervaren de meeste mensen (ernstige) klachten die veroorzaakt worden door deze spanning.

Van aanvullen van het vitaminetekort tot het vermijden van suiker

Gelukkig zijn er tal van verschillende manieren om stress te verminderen. Bewegen bijvoorbeeld, is een effectief middel om stress tegen te gaan, zoals je vitaminetekort aanvullen dat zeker ook is. Vermijd suiker en eet gezond is ook een probate manier om stress te reduceren. Ook kalmerende kruiden kunnen helpen om de stress af te laten nemen. Het is ook verstandig om als je stress wilt verminderen even geen cafeïne en sigaretten te gebruiken.

Deel je gevoelens en doe zogenaamd dom werk

Wat ook helpt is de stress die je voelt te relativeren en onmiddellijk te stoppen met multitasking. Plan bovendien altijd wat uren vrij in je agenda en neem tussen je drukke werkzaamheden voldoende pauze. Ook echt, ouderwets uitrusten is een manier om de mate van het gevoel van stress af te laten nemen. Zogenaamd dom werk doen- bladeren harken in de tuin bijvoorbeeld- wil ook helpen om je een minder gevoel van stress te laten ervaren. Stress reduceren kan ook door je gevoelens te delen, zoals de frisse buitenlucht ook vaak helpt om je beter te voelen en vooral minder stress te ervaren. Nog niet genoeg? Probeer de controle over je gedachten te nemen, mediteer en let op je ademhaling. Wat ook kan helpen is een takenlijst maken en aan het einde van de avond alles uitdoen, zoals je smartphone en de televisie.

Denk je dat je een burn out hebt? Lees hier hoe je een burn out kan behandelen.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.