Als u in loondienst bent kan het gebeuren dat er een conflict ontstaat tussen u en uw werkgever. Dat is een erg vervelende situatie die de werksfeer niet ten goede komt. Het is goed om te proberen er eerst met uw werkgever uit te komen. In een persoonlijk gesprek kunt u informeren naar de mogelijkheden om het conflict op te lossen en u kunt afspraken hierover op papier zetten.

Het kan echter gebeuren dat u er samen niet uitkomt. Dan is het verstandig juridische hulp in te schakelen. Deze stap zetten is niet makkelijk. U heeft vooral behoefte aan een advocaat die betrouwbaar is en de wegen kent in het arbeidsrecht. Daarnaast is het prettig als uw juridisch adviseur eerlijk is over de mogelijkheden voor het oplossen van het arbeidsconflict. Een Rechtnet arbeidsrecht advocaat is kundig, recht door zee en betrokken. De arbeidsrecht advocaten zijn werkzaam door het hele land. Het hoofdkantoor van Rechtnet bevindt zich in Den Bosch.

Ondersteuning op verschillende gebieden

Een Rechtnet arbeidsrecht advocaat kan ondersteunen op verschillende gebieden. We lichten ze hieronder toe.

Dossieropbouw

Het is uiterst belangrijk dat een goed dossier wordt opgebouwd. In dit dossier is alles te vinden over de reden van het conflict, gemaakte afspraken en correspondentie. Samen met u zal de advocaat ervoor zorgen dat uw dossier compleet is.

Ontslagvergunning

Zelf ontslag nemen tijdens een arbeidsconflict is niet verstandig. U heeft dan namelijk geen recht op een ontslagvergoeding of een uitkering. De Rechtnet arbeidsrecht advocaat ondersteunt bij het aanvragen van een ontslagvergunning via het UWV, de kantonrechter of via een beëndigingsovereenkomst. Welke procedure gevolgd zal worden is per situatie verschillend. De advocaat zal hierin advies geven. Als u een ontslagvergunning heeft zal de advocaat samen met u een ontslagbrief opstellen.

Ontslag op staande voet

Als er sprake is van ontslag op staande voet ondersteunt de advocaat bij een snelle en daadkrachtige afhandeling.

Naleving concurrentiebeding

Als er twijfel is of het concurrentiebeding goed nageleefd wordt kan de advocaat het dossier beoordelen en hierover een uitspraak doen.

Een arbeidsconflict vraagt veel tijd en energie van u. De arbeidsrecht advocaat zal zijn/haar uiterste best doen u zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het proces van onderhandeling en oplossing van het conflict.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.