Ben jij de stilste in een groep? Waarom krijgen anderen wel die baan die jij ook zo graag had willen hebben en hoe, zo vraag jij jezelf zo vaak af, kun je nou eindelijk eens zelfverzekerder worden? Door een gebrek aan zelfvertrouwen begin jij je zelfs wat ongelukkig te voelen, want zonder dat je zelfverzekerd bent, wordt het leven in bepaalde opzichten een stuk moeilijker en gecompliceerder vooral.

Loop rechtop met je schouders omhoog

Van het jezelf maar blijven afvragen waarom je nou niet zelfverzekerd bent, wordt de situatie niet beter. Actie ondernemen is altijd beter. Door zelfverzekerd voor de dag te komen en dat ook uit te stralen, ligt de wereld aan je voeten. En dat kan, want er zijn talloze manieren om je ineens zelfverzekerder te voelen en zelfverzekerder te worden. Belangrijk: loop altijd rechtop met je schouders omhoog. Zo laat je zien en straal je uit daadwerkelijk een doel te hebben. Nog iets, stop eindelijk eens met altijd maar voorovergebogen staan. Hou op met dat kijken naar de grond. Zo heeft het er namelijk alle schijn van dat je de realiteit niet onder ogen durft te zien. Zelfverzekerder worden is voortaan recht voor je uit kijken.

De eerste indruk blijft belangrijk

Hoe klein dan wellicht ook, ook je handen niet langer in je zakken doen helpt je bij het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Doe je steeds maar weer de handen in je zakken, dan sluit jij je af van de rest van de wereld. Alsof het lijkt dat je geen gesprek wilt voeren. Alsof je alleen aan jezelf denkt. Wat je zeker niet moet doen is je uiterlijk verwaarlozen. De eerste indruk is en blijft belangrijk en die maak je toch met je uiterlijk. Nee, je hoeft geen fotomodel te zijn, maar er verzorgd bij lopen kan wel altijd. Uiterlijke verzorging is gewoon ontzettend belangrijk.

Tips om je onzekerheid te overwinnen lees je hier.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.