Een scheiding aanvragen is iets waar niemand op zit te wachten. Dit betekent namelijk vaak dat er een hoop in een leven gaat veranderen en dat er een of meerdere personen zijn die verdriet worden aangedaan. Al helemaal met kinderen in het spel is het iets wat op een goede manier moet verlopen zodat de relatie tussen beide personen goed kan blijven verlopen. Een mediator Zoetermeer kan hierbij helpen. Laten we kijken wat deze persoon voor je kan betekenen.

Zonder zorgen een scheiding aanvragen

Je wilt dat de periode van de scheiding natuurlijk zo soepel mogelijk verloopt. Een scheiding aanvragen is geen pretje en hoe gemakkelijker deze verloopt, hoe fijner dit is voor alle partijen. Mediator Zoetermeer kan hier dus bij helpen. De mediator gaat als een soort tussenpersoon tussen de beide partijen staan. Allereerst gaat de mediator met allebei de personen spreken. Tijdens dit gesprek krijgen beide partijen hun kans om aan te geven wat zij belangrijk vinden en wat zij graag zien in de toekomst.

Ook kunnen zij in dit gesprek aangeven of zij bijvoorbeeld bepaalde spullen willen behouden en hoe zij een omgangsplan met ex-partner en de kinderen voor zich zien. Vervolgens vindt er ook geen gesprek plaats met beide personen tegelijk. In dit gesprek gaat de mediator meer op de achtergrond, maar leidt deze wel het gesprek. Dit zodat beide personen evenveel aan het woord komen en het dus ook een eerlijk gesprek is. Vervolgens gaat de mediator een plan opstellen met de beide partijen.

Waarom scheiden met een mediator?

Een groot voordeel aan het scheiden met een mediator is dat het een hoop rust brengt. Je wilt tijdens de scheiding natuurlijk niet teveel aan je hoofd hebben, maar wil je wel dat de scheiding rustig verloopt. Een mediator kan hierbij helpen. Het is fijn om een gesprek te voeren met iemand die onpartijdig is en daarnaast wil je natuurlijk ook dat de scheiding eerlijk verloopt.

De mediator zorgt ervoor dat beide personen aan het woord komen en dat beide personen dus ook het gevoel hebben dat de scheiding eerlijk verloopt. Ook is het zo dat een relatie tussen twee personen vervolgens veel beter verloopt. Helemaal als er kinderen in het spel zijn wil je dat natuurlijk. Dat maakt de gesprekken die later moeten plaatsvinden over de kinderen gemakkelijker en zorgt voor een betere verstandhouding voor de partners en de kinderen zelf.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.