Veel mensen zouden best wat meer eigenwaarde willen. Die zijn nadrukkelijk dat duwtje in de rug nodig. Voor de goede orde; eigenwaarde is de waarde die jij jezelf geeft, dat kan inderdaad prima als een soort van rapportcijfer.  Het cijfer is de afspiegeling van hoe jij over jezelf denk en hoe jij jezelf ziet.

Het vergroten van de eigenwaarde is niet zo moeilijk

Hoe jij naar jezelf kijkt en welk rapportcijfer je daar aan hangt, is iets dat tussen je oren zit. Alle wat je ziet of beleeft leg jij op je eigen wijze uit en label je: of je vindt iets goed of je vindt het slecht. Vaak is er geen tussenweg. Heb je een lage eigenwaarde, dan kun je wel degelijk iets doen om dat beeld positief te veranderen. Dat doe je door bijvoorbeeld positief te handelen en door het gebruiken van jouw eigen motto- dat bedenk je zelf dus ook- dat je meer zelfvertrouwen geeft. Lachen is ook iets dat bijdraagt aan het vergroten van de eigenwaarde en dat doet het via sporten ontdoen van spanning in je lijf zeker ook. Probeer bovendien respect af te dwingen met een standpunt of een mening, het zal je eigenwaarde zeker doen toenemen. 

Tachtig procent van de communicatie is lichaamstaal en praat altijd positief tegen jezelf

Je eigenwaarde stijgt op het moment dat je nieuwe dingen doet en probeert, zoals sterke lichaamstaal dat zeker ook doet, vergeet niet dat 80 procent van de communicatie uit lichaamstaal bestaat. Nog iets, praat positief tegen jezelf. Geef je zelf maar eens een compliment en straalt trots uit als iets goed gelukt is. Je voelt het meteen, de eigenwaarde stijgt, en snel ook. Het vertrouwen in jezelf zal door het simpel aanhouden van bovenstaande principes snel naar een hoger plan worden getild.

Wanneer je minder eigenwaarde hebt ben je sneller onzeker. Lees ons artikel over hoe jij je onzekerheid kan overwinnen.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.