Een koffiemok bedrukken is met verschillende methodes mogelijk. Zo kun je kiezen voor een goedkope tampondruk, een duurzame lasergravering of een kleurrijke sublimatiedruk. Welke druktechniek bij jouw mok past, hangt niet alleen af van je budget, maar ook van jouw wensen voor de afbeelding en de duurzaamheid van de mok. Je moet bovendien ook letten op het materiaal van je mok. In dit artikel geven we jou handige tips om een drukmethode te kiezen waarmee jouw eigen tekst, logo of prachtige afbeelding tot zijn recht komt.

Koffiemok bedrukken? Houd rekening met je afbeelding!

Wil je een koffiemok bedrukken, kies dan een drukmethode die past bij de afbeelding die je op de mok wilt hebben. Dit is met name belangrijk als je een resultaat in full colour wilt hebben. Bij sommige methodes, zoals lasergraveren en keramische transfer, is dit namelijk niet mogelijk. Ook de maximale grootte van je afbeelding verschilt per methode. Bij tampondruk is een groter drukformaat niet mogelijk, terwijl met zeefdruk je hele mok rondom bedrukt kan worden. Sublimatie is zeer geschikt voor grotere en kleurrijke afbeeldingen: je kunt in full colour bijna helemaal rondom de mok drukken.

Een koffiemok bedrukken die lang meegaat

Je wilt natuurlijk niet dat je fraaie mok na de zoveelste beurt in de vaatwasser al behoorlijk is gekrast of weggevaagd. Kijk daarom ook naar de duurzaamheid van de druktechniek. Op de lange termijn is lasergravering waarschijnlijk de duurzaamste methode. Omdat je tekst of afbeelding in de koffiemok wordt gebrand, gaat het niet slijten en komen er geen krassen op. Een afdruk in kleur is hierbij niet mogelijk: in dat geval is een sublimatiedruk dus beter. Hoewel de opdruk op de lange termijn wat zal verkleuren, zal hij ook bij deze methode nooit krassen krijgen of loslaten in de vaatwasser.

Koffiemok bedrukken bij verschillende materialen

Let bovendien goed op het materiaal van je mok. Je wilt je koffiemok bedrukken met een methode die geschikt is voor het materiaal, anders zal de bedrukking niet slagen. Zo is lasergravering enkel geschikt voor harde stoffen zoals metaal, RVS of glas. Glas is dan weer niet geschikt voor tampondruk: de bedrukking zal dan sneller loslaten. Wel handig aan tampondruk is dat de flexibele stempel gemakkelijk ongelijke ondergronden kan bedrukken. Iedere druktechniek komt dus met zijn eigen voor- en nadelen en de keuze is aan jou welke je voor jouw bedrukte mok wilt gebruiken.

Meer artikelen bedrukken en bestellen? Ga naar Relatiegeschenken.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.