Werken is nu voornamelijk vanuit huis op de laptop of computer. Doordat veel mensen het gewoon gewend waren om op de zaak te werken. Zijn er hele grote veranderingen gekomen. Veel mensen ervaren last van het thuiswerken op de laptop. Hun concentratie is een stuk minder en ze raken steeds sneller afgeleid. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar doordat alles nieuw is. Is het lastiger om met goede oplossingen te komen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen trucjes om efficiënter te kunnen werken. Voor iedereen werkt ook weer iets anders beter. Je moet gewoon veel dingen uitproberen en achteraf reflecteren of het voor jou geholpen heeft. In dit artikel lees je over verschillende tips die jou helpen om efficiënter te werken vanuit thuis. 

Internet

Omdat iedereen vanuit huis werkt is goed internet super belangrijk om te hebben. Veel mensen hebben gemiddeld internet. Ze maken gebruik van een standaard pakket. Dit is natuurlijk niet slecht maar het kan altijd beter. Glasvezel internet is in opkomst en voor beste internet wat je kan krijgen. Veel bedrijven stappen nu ook over naar zakelijk glasvezel. Goed internet is belangrijk omdat het je efficiënter laat werken. De websites laadden sneller in en de meetings zijn vlekkeloos. Hierdoor bespaar je een hoop kostbare tijd. Ook zal je merken dat je niet meer last hebt van een haperende meeting. Er is niets vervelender dan dat je belangrijke meeting wordt verpest door slecht internet. Werk je vanuit huis dan is glasvezel ook mogelijk. Het ligt er wel aan of het in jouw omgeving te verkrijgen is. Glasvezel wordt steeds vaker gebruikt. Dit komt vooral omdat het in steeds meer steden beschikbaar wordt. Woon je bijvoorbeeld in Arnhem? Dan zou je gebruik kunnen maken van glasvezel Arnhem

Pauze

Kleine pauzes tussendoor nemen is belangrijker dan je denkt. Elk uur even 5 minuten tot rust komen is ideaal. Hierdoor zal je echt verschil merken aan het einde van de middag. Veel mensen hebben concentratieproblemen aan het einde van de middag. Ze zijn s ochtends ambitieus van start gegaan met de volle 100% concentratie. Maar aan het einde van de middag zitten ze voor zich uit te staren omdat alle concentratie verdwenen is. Dit is natuurlijk een probleem. Je wilt heel de dag geconcentreerd aan de slag kunnen gaan. Door elk uur even 5 minuten pauze te nemen zal je merken dat je meer concentratie hebt aan het einde van de dag. 

Planning

Het is altijd handig om een duidelijke planning te hebben. Niet alleen zodat je precies weet wat je moet doen. Maar ook om rust te krijgen in je hoofd, dit zal een hoop stress schelen. Je hebt een overzicht van alle taken. Je gaat onderzoeken hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt per taak. Vervolgens plan je de taken in. Op deze manier weet je precies wat je de dag gedaan moet hebben. Ook zul je hierdoor structureel aan te werk gaan. Dit zal ervoor zorgen dat je minder tijd verliest. Hou wel wat tijd over tussen de taken zodat je deze tijd kunt vullen met randzaken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.