Twijfel je of een bril iets voor jou is? Lees dan verder, want wij hebben in dit artikel de grootste voor- en nadelen van brillen beschreven!

Voordelen van een bril

We beginnen met de belangrijkste voordelen van een bril:

Gemak

Een bril is erg makkelijk in gebruik. Je zet hem eenvoudig op en af. Dit is helemaal handig wanneer je alleen in bepaalde situaties een bril nodig hebt! Niet iedereen heeft zijn/haar bril namelijk altijd nodig. Sommige mensen dragen hun bril alleen tijdens het lezen, computeren of auto rijden bijvoorbeeld.

Uiterlijk

Vroeger had de bril een beetje een suf imago. Tegenwoordig is een bril juist helemaal in. Er zijn zelfs mensen die een bril dragen zonder dat ze er eentje nodig hebben! Met een bril kun je echt laten zien wie je bent. Er zijn verschillende modellen en kleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is dus altijd wel een bril te vinden die bij jouw stijl matcht! Ook zijn er tegenwoordig hippe zonnebrillen op sterkte.

Scherp zicht

Oké dit voordeel is misschien een beetje voor de hand liggend, maar door een bril met de juiste sterkte zie je weer helemaal scherp. Dit is niet alleen fijn, maar ook veilig in het verkeer bijvoorbeeld. Met een multifocale bril zie je zelfs van zowel dichtbij als ver weg scherp! Je hebt dus maar één bril nodig, in plaats van steeds een andere op te hoeven zetten. De mulitfocale glazen van B-optics zijn een echte aanrader.

Nadelen van een bril

Overal zitten wel nadelen aan. Zo ook aan een bril…

Onhandig

Eén van de grootste nadelen van een bril is dat hij onhandig kan zijn. Met name tijdens het sporten. Hardlopen, wielrennen, voetballen… Bij bijna alle soortgelijke sporten is een bril niet erg handig. Hij kan bijvoorbeeld af vallen, en zelfs beschadigd of kapot raken. Ook kunnen de glazen beslagen raken bij buitensporten.

Uiterlijk

Waar een bril een positief effect kan hebben op je uiterlijk (zoals bovenstaand beschreven), kan het ook een negatieve invloed hebben op je uiterlijk. Zo het voorkomen dat een bril niet staat bij de outfit die je op dat moment aan hebt, of dat een bril zelfs helemaal niet staat bij de vorm van je hoofd.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.