Als u toe bent aan nieuwe raamdecoratie, dan moet u één beslissing nemen voordat u de raamdecoratie zoals gordijnen gaat bestellen: In de dag vs. Op de dag monteren. Lees verder om uit te vinden wat deze vormen van monteren zijn en wanneer u ze kunt gebruiken.

Moet ik mijn jaloezieën in de dag of op de dag monteren?

Zolang uw raamkozijn voldoende diepte heeft om de jaloezieën binnen de opening te monteren, raden wij bijna altijd een in de dag montage aan. Een op de dag (het installeren van de jaloezieën aan de muur of de jaloezieën boven het raam) is meestal aan te raden wanneer de ramen te ondiep zijn om binnen te monteren of wanneer er obstakels aanwezig zijn.

Bij de keuze voor een in de dag montage is meet u de diepte van uw kozijn. Dit moet een onbelemmerde diepte zijn. Controleer uw raam op obstakels zoals zwengels, handgrepen, alarmsensoren, tegels of sierlijsten die in de raamopening aanwezig zijn.

Meet vanaf de plaats waar deze obstakels stoppen tot aan de rand van de raamlijst of gipsplaat. Voor, zorg ervoor dat u meet vanaf de verste uitstekende ruit tot aan de rand van het sierwerk. Controleer de productspecificaties van de jaloezieën of rolluiken die u wilt bestellen om na te gaan of u voldoende vrije diepte hebt om een in de dag montage te gebruiken.

Wat is een in de dag montage?

Een in de dag montage is wanneer jaloezieën of rolgordijnen worden geïnstalleerd in de bovenkant van het raamkozijn. De montageclips worden of in het ‘plafond’ van de raamopening of in de zijkanten geschroefd.

Raamdecoratie geeft uw raampartij nadat deze geïnstalleerd is een schoon, afgewerkt uiterlijk.

Wanneer moet u jaloezieën en rolgordijnen in de dag installeren?

Wij raden voor 95% van onze klanten een in de dag montage aan, tenzij de diepte van het raam of obstakels dit verhinderen. Voor de meeste in de dag montages is een paar centimeter raamdiepte nodig om de beugels te verankeren. Controleer het specificatiegedeelte van uw specifieke product voor de exacte benodigde diepte. In deze sectie vindt u een lijst met minimumdieptes en maten die nodig zijn.

Laat u het meten liever over aan een professional? Ga dan naar Raamdecoratie.com.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.