Eén van de belangrijkste zaken die je moet kopen voor in je woning is natuurlijk een bed. We onderschatten vaak nog steeds hoe belangrijk een goede nachtrust wel niet is. Enkele nachten na elkaar slecht slapen zou er dan ook zomaar voor kunnen zorgen dat je niet meer in staat bent om op optimale wijze aan je dagelijkse verplichtingen te voldoen. Bij het kopen van een (nieuw) bed voor in je woning is het dan ook logischerwijs enorm belangrijk om met verschillende aandachtspunten rekening te houden. Ben jij ook benieuwd naar wat nu echt de belangrijkste van deze verschillende aandachtspunten precies zijn? Wij zochten ze voor je uit en hebben ze op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden informatie. 

 

Welke matras kopen? 

In eerste instantie lijkt het er naar uit te zien dat alle matrassen precies hetzelfde zijn. Dat is echter niet juist, in tegendeel. Het is bijvoorbeeld zo dat niet alleen de dikte, maar ook de grootte van een matras aanzienlijk kan verschillen. Bovendien spreekt het voor zich dat matrassen ook gemaakt kunnen zijn uit tal van verschillende soorten materialen. Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt is niet alleen bepalend voor het comfort dat de matras biedt, maar ook voor de levensduur waar je op kan rekenen. 

 

Slapen op de verkeerde matras kan in de praktijk grote gevolgen hebben. Niet alleen kan dit er namelijk voor zorgen dat je geconfronteerd zal worden met een slechte nachtrust, daarnaast bestaat ook het risico dat je na verloop van tijd rugklachten gaat ontwikkelen. Een goede matras is dus absoluut geen overbodige luxe. Grondig nadenken over het type matras en het materiaal waaruit ze is vervaardigd en de dikte die je nodig hebt is dan ook het minste.

Wat met het dekbed? 

Niet alleen de matras is een belangrijk onderdeel van je bed waar je beslist bij stil zal willen blijven staan. Wat namelijk bovendien ook te denken van het dekbed waar je gebruik van gaat maken? Voor wat het dekbed betreft zal je voornamelijk aandacht willen besteden aan de vulling die er in terug te vinden moet zijn. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit een synthetische, wollen of donzen vulling. Wol staat er om bekend vocht uitstekend te reguleren. Dit is prettig voor mensen die veelvuldig zweten. Dons staat er op haar beurt dan weer echter om bekend licht te zijn van gewicht waardoor ze een positieve bijdrage levert aan de ventilatie van het bed. Voor synthetische dekbedden geldt tot slot dat ze niet alleen erg onderhoudsvriendelijk zijn, maar bovendien ook nog eens een scherp prijskaartje hebben.

Tip! Let op de spreiding bij een dekbed!

Ga je een dekbed bestellen? Dan is er nog één extra belangrijk aandachtspunt buiten bovenstaande waar je aandacht aan zal willen besteden. Het gaat hierbij om de spreiding die wordt gerealiseerd in een dekbed. Voor synthetische en wollen dekbedden geldt dat de vulling het minst verschuift. Bij een donzen dekbed is die kans veel groter. Dit is één van de vaakst gehoorde frustratie punten bij mensen. In het bijzonder wanneer je samen met je partner in één bed slaapt is het vaak belangrijk dat het dekbed overal goed is gevuld. Besteed ook hier dus zeker de nodige aandacht aan wanneer je een nieuw dekbed wenst te bestellen.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.