Gamen is goed voor je!

Veel mensen denken bij het horen van “gamen” aan iemand die 24/7 achter zijn beeldscherm is te vinden. Maar eigenlijk is gamen helemaal niet zo verkeerd. Stel:je bent op een punt gekomen in je game waar je compleet vastloopt, maar toch blijf je proberen om het level te voltooien, hier komt je doorzettingsvermogen goed van pas. En zo kun je door te gamen bijvoorbeeld je doorzettingsvermogen trainen. Andere eigenschappen die je traint tijdens het gamen zijn (afhankelijk van de game die je speelt): reactievermogen en je hand-oog coördinatie.

Verder werkt gamen heel goed tegen verveling. Als je eenmaal goed en wel in je game zit, kun je het zo uren achter elkaar spelen en aangezien je bijna niet naar buiten mag komt dit goed uit.

Welke games vind ik leuk?

Gamen is alleen leuk als je de juiste games hebt. Als je net je Playstation of andere console hebt aangeschaft, ga je op zoek naar de games die jij leuk vind. Je weet van jezelf welk genre jouw het meeste aanspreekt. Je kunt een bezoekje plegen aan de dichtstbijzijnde winkel die games verkoopt, hier vind je een beperkt aantal games, maar je kunt nog wel diezelfde middag gamen. Een andere optie is het bestellen van je game via een webshop. Dit heeft als voordeel dat het assortiment heel groot is. verder is de kans op kortingen groter, bij afname van meerdere games krijg je vaak korting. Het nadeel aan online je games bestellen is dat je vaak een dag moet wachten op je bestelling.

Games die je MOET hebben!

Buiten je voorkeuren om zijn er altijd wel games die geliefd zijn bij iedere gamer. Dit zijn vaak de open-world games. In een open-world game kun je zelf bepalen wat je doet, doe je alle missies achter elkaar, of ga je de game wereld verkennen met je personage. Voorbeelden van dit soort games zijn: Assassins Creed Valhalla en      Far Cry 6

Deze games spelen zich allebei af in een grote open gamewereld. Assassins Creed Valhalla is 10 november 2020 uitgebracht. Deze game is verkrijgbaar voor de Playstation 4 en de Playstation 5 die vanaf 19 november 2020 verkrijgbaar is.Far Cry 6 daarentegen is nog volop in ontwikkeling. Far Cry 6 zou oorspronkelijk rond 18 februari 2021 verkrijgbaar zijn, maar vanwege COVID-19 is de game vertraagd. Verwacht wordt dat de game tussen mei 2021 en maart 2022 klaar zal zijn en daarna verkrijgbaar wordt voor de Playstation 4 en de Playstation 5.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.