Bij sigaren wordt er onderscheid gemaakt tussen handgemaakte sigaren en machinale sigaren. Sigarenverkoop.nl vertelt in dit artikel meer over de verschillende soorten sigaren. De grootste verschillen tussen de beide soorten sigaren zijn dat de machinale sigaren niet met long fillers worden gemaakt. Hierdoor zullen de sigaren sneller branden en ook heter worden. Er zijn echter een aantal sigaren die een uitzondering zijn. Bij de ´Bering´ wordt bijvoorbeeld wel een longfiller gebruikt, waardoor ze beter branden dan de machinale sigaren, maar nog steeds duidelijk van mindere kwaliteit zijn dan handgemaakte sigaren. Er zijn echter ook duurdere machinale sigaren. Hierbij wordt een mengsel van versnipperd blad toegevoegd tussen twee dekbladen, alvorens de sigaar de rollenmachine ingaat, waardoor de juiste hoeveelheid mengsel gebruikt wordt. 

Hoe kun je het verschil merken? 

Het verschil tussen machinale en handgemaakte sigaren is heel goed te zien aan het dopje. Het dopje van de machinale sigaren is namelijk veel puntiger. Bovendien voelt de sigaar minder glad aan en is het dekblad wat grover. Qua rookgenot kan een machinale sigaar de handgemaakt sigaar eigenlijk niet benaderen. Dit wordt overigens wel geprobeerd door het gebruik van een longfiller en door kritisch te zijn in de keuze voor het dekblad en de dopjes. 

Sigarenkist 

Wist je dat vroeger sigaren werden bewaard in een bundel, waar de blaas van een varken overheen werd gelegd? Uiteraard met een paar vanillepeulen erin voor de geur. Hierna kwamen al vrij snel kisten van hout tevoorschijn. Dit was vaak met het logo van de bank erop. In de jaren 1800 richten de banken zich namelijk op de sigarenbusiness. Hierna hadden grote banken al snel handgemaakte sigaren in een kistje. 

Ontstaan van de sigarenmerken

Tegenwoordig heeft elke handgemaakte sigaar een kleuretiket. Dit is afkomstig van Cuba, tijdens de groei van de bedrijfstak. Het werd steeds belangrijker om de verschillende merken uit elkaar te houden. De illustraties werden dus ook steeds vaker aan de binnenkant van de doosjes geplaatst. Door de merken kon er ook steeds vaker een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen handgemaakte sigaren en machinale sigaren. In Cuba worden er overigens nog steeds in soortgelijke fabrieken sigaren gemaakt zoals vroeger. Hierdoor kan de kwaliteit van de handgemaakt sigaren worden gewaarborgd.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.