Bij het regelen van een uitvaart komt ontzettend veel kijken. Een van de dingen die geregeld moet worden zijn de rouwbloemen. Wanneer iemand is overleden heb je de keuze uit verschillende vormen van rouwbloemen. Denk bijvoorbeeld aan een rouwstuk, rouwbloemen of een sympathieboeket. Een rouwstuk is ontzettend mooi wanneer deze goed geregeld zijn bij een uitvaart. In dit artikel geven we 3 tips voor een persoonlijk boeket!

Tip 1. Kies een persoonlijke tekst

Aan een rouwstuk wordt vaak een lint gehangen voor een persoonlijke boodschap. Het bedenken van de boodschap aan de overledene voor op het rouwlint is ontzettend lastig. In deze emotionele periode is het altijd lastig om een passende tekst te verzinnen. Ons advies bij het kopen van een rouwstuk is om van te voren goed te bedenken welke tekst je op het lint wilt hebben. Ter inspiratie hebben we een aantal voorbeeldteksten voor op het rouwlint verzameld: Rust zacht (lieve) …, Rust in Vrede, Rust zacht, Veel liefs, Dag lieve …, Ik zal je missen, We houden van je, We zullen je nooit vergeten.

Tip 2. Lokale bloemist of online?

Een rouwstuk kopen kan bij de meeste lokale bloemisten, maar vaak nog beter online. Zo kun je via Rouwboeket.nl prachtige rouwstukken bestellen. Al meer dan 25 jaar hebben zij ervaring met het maken van de mooiste rouwboeketten. Tevens ben je verzekerd van een tijdige levering. Wat bij een rouwstuk uiteraard ontzettend belangrijk is.

Tip 3. Passende rouwbloemen

Hield de overledene van bijvoorbeeld lelies? Dan wordt er vaak gekozen om deze bloemen in het rouwstuk te laten verwerken. Het verwerken van de favoriete bloemen van de overledene maakt een rouwboeket persoonlijker. Uiteraard is het geen must op de bloemen te kiezen waar de overledene van hield. Er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een kleur dat past bij de overleden persoon.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.