Mensen gaan steeds bewuster leven. Bewuster leven heeft betrekking op tal van aspecten in het dagelijks leven, zoals het verantwoord omgaan met energieverbruik in huis, maar ook met het rijden op elektriciteit en natuurlijk duurzame voeding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vleesarm eetpatroon of kiezen om helemaal af te zien van het gebruik van dierlijke producten. Wanneer je als veganist door het leven gaat is het niet heel ingewikkeld om gezond te leven en alsnog alle voedingsmiddelen en bouwstoffen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft. Een van de belangrijke voedingstoffen waar het lichaam behoefte aan heeft is omega 3, wat ook voor veganisten relatief makkelijk te consumeren is.

Tip: Testa 100% plantaardige omega-3

Er is steeds meer keuze voor een veganistisch dieet

Voorheen werd het de vegetariër en vooral de veganist niet heel makkelijk gemaakt en was het soms een hele opgave om bepaalde producten en voedingstoffen te kopen. Gelukkig is dit in Nederland zeer normaal en zijn er steeds meer supermarkten die het aanbod aan veganistische producten uitbreiden, omdat de markt hier steeds meer om vraagt. De verwachting is dan ook dat we in het kader van het beschermen van de planeet en de ethische discussie over dierlijke producten, steeds minder dierlijke producten zullen gaan gebruiken.

Er zijn verschillende niet dierlijke producten die omega 3 bevatten. Het is voor veganisten dan ook aan te raden om een eetpatroon aan te houden dat voldoende omega vetzuren bevat. Voorbeelden hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn: lijnzaad, walnoten en zelfs oliën zoals zonnebloemolie.

Omega 3 vetzuren zijn goed voor iedereen

Omega 3 vetzuren zijn essentieel voor het menselijk lichaam vanwege verschillende redenen. Op de eerste plaats zijn deze vetzuren erg belangrijk voor het hersenweefsel en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Vooral voor kinderen en ook zwangere vrouwen zijn deze vetzuren extra belangrijk. Ook op het gebied van hart en vaatziekten kan omega 3 een cruciale rol spelen in het verkleinen van het risico op hieraan gerelateerde klachten.

Leestip: Wat zijn de gezondheidsvoordelen van plantaardige omega-3

Het is overigens niet zo dat omega 3 alleen goed is voor veganisten, want voor iedereen heeft omega 3 een positieve invloed op het immuunsysteem en helpt het de weerstand te verhogen tegen tal van uiteenlopende ziektes en virussen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.