Incontinentieklachten komen vaker voor dan je denkt. Veel mensen hebben er last van, in veel gevallen schamen mensen zich hier ook voor. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen voor. Hierdoor zou je er makkelijker mee om kunnen gaan.

 

Verschillende vormen van incontinentie

Er zijn verschillende vormen van incontinentieklachten. Vaak komen ze voor bij oudere. Bij aandrangincontinentie is er vaak een constante drang om te plassen. Ook kan het zijn dat deze plots komt en er dan direct urineverlies is. Het kan ook zo zijn dat er wel een drang is om te plassen maar de blaas leeg is.

 

Stress

Een andere vorm van incontinentieklachten is stressincontinentie. Bij deze vorm komen een aantal druppels urine vrij bij druk op de buik. Het heet stressincontinentie maar met stress wordt niet bedoeld gestresst voelen maar druk in op de buik. Dit gebeurt bij bijvoorbeeld lachen, niezen, hoesten of het snuiten van je neus. Voor deze klachten kun je stress incontinentie materiaal kopen op depend.nl. Deze incontinenties kunnen ook gecombineerd worden, dan heet het gemengde incontinentie. Er zijn verschillende manieren waardoor stressincontinentie klachten ontstaan. Bij mannen is het vaak door een operatie aan de prostaat. Door deze operatie worden de zenuwen naar de sluitspier aangetast. Bij vrouwen kan het zijn dat de bekkenbodemspieren verzwakken of dat de blaas verzakt.

 

Overloopincontinentie

Overloopincontinentie is nog een andere vorm. Bij deze vorm loopt er urine uit een volle blaas. Deze blaas is dan vergroot en ongevoelig geworden. Dit kan komen door het lang vasthouden van urine. Er komt dan dus geen seintje bij de hersenen, maar de druk in de blaas blijft zich wel opbouwen. Door deze opbouw komt er dan urine uit de blaas. Heb je last van deze klachten? Dan is het van belang om contact op te nemen met de huisarts.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.