Een kerstpakket is soms een verzameling van willekeurige producten die er leuk uitzien. Het is juist de bedoeling om een pakket samen te stellen waarmee je de medewerkers blij maakt en bedankt voor hun inzet. Een gepersonaliseerd pakket werkt het best. Ontdek in dit artikel wat de beste aanpak is om te slagen. Zo kan je jouw medewerkers tonen dat je dankbaar bent voor het gedane werk dit jaar.

1. Doe het samen

Een persoonlijk kerstpakket kiezen kan je hier doen. Voor de wat grotere ondernemingen kan het lastig zijn om ieders persoonlijke wensen te kennen. Dan is het slim om het samen te doen. Laat managers of teamleiders meedenken. Zo weet je zeker dat iedereen een goed pakket dat op de persoonlijke wensen aansluiting krijgt. Zorg dus dat je een goed team samenstelt om de pakketten voor dit jaar te maken.

2. Meer dan alleen boodschappendozen

De grote doos vol boodschappen en lekkernijen staat natuurlijk bekend als het klassieke kerstpakket. Er zijn echter ook heel andere goede opties. Denk aan een giftcard van een webshop. Of biedt een dag vrij aan in de doos. Daarnaast kan je ook een open bon geven waarmee ze uit verschillende dingen kunnen kiezen. Zo sluit je ook beter aan op persoonlijke wensen. Dit soort ideeën werken altijd goed.

3. Blijf origineel

Het is ook belangrijk dat je origineel blijft. Het is dus ook zaak om goed bij te houden wat er in de afgelopen vier jaar is uitgedeeld aan pakketten. Zorg dat de inhoud steeds anders is. Ook is het slim om naast de inhoud ook de presentatie ieder jaar net even anders te maken. Daar kan je veel goeds mee doen om origineel te blijven en plezier te blijven bieden.

4. Maak er een momentje van

Het is ook belangrijk om het pakket niet op te sturen of te laten afhalen op locatie. Het is veel leuker om er een momentje van te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door er ook een persoonlijk woord van dank bij te doen wanneer je het overhandigt. Zo kan je nog meer kracht zetten bij de blijk van waardering die je wilt geven.

5. Doe iets extra

Een kerstpakket geven is niet verplicht, echter is het als werkgever belangrijk om minimaal eens per jaar iets extra voor je personeel te doen. Laat zien dat je alle medewerkers waardeert met een uitgebreid kerstpakket.

Over de auteur

Gerelateerde berichten