Collageen heeft vele voordelen, de bekendste is toch wel het jong en elastisch houden van de huid. Fabrikanten van gezichtscrèmes zetten dit woord dan ook vaak op de potjes die zij verkopen, maar trap hier niet in! De bestandsdelen van collageen zijn namelijk groter dan dat de poriën op de huid op kunnen nemen. Je kan dus blijven smeren wat je wil, maar je collageenwaardes zullen dus niet omhoog gaan! Daarnaast is het ook belangrijk om te onthouden dat te veel zon, roken en suiker slecht is voor collageen in het lichaam! De makkelijkste manier om je collageenwaardes omhoog te laten gaan, is door je voedsel. Zo komt collageen in natuurlijke producten voor, maar er bestaan ook supplementen.

Leestip: Rimpels voorkomen op natuurlijke wijze met collageen

 

Collageen in voeding
Collageen komt alleen maar voor in dierlijke producten. Wel kunnen plantaardige producten middelen bevatten die de vorming van collageen in ons lichaam stimuleert. Collageen zelf komt dus alleen voor in dierlijke producten. Het hoogste collageengehalte per 100 gram zit in een stuk paling met de huid. Ook zalm (met de huid), sardientjes, kippenpoot, garnalen, varkensvlees, ham, mosselen en kalfsvlees doen het goed. De plantaardige producten die de aanmaak van collageen stimuleren zijn kaas, soja, bramen, bessen, kersen, frambozen, sinaasappels, aardbeien, paprika, noten en broccoli. Voornamelijk dus producten met vitamine C, koper en antioxidanten. Het wordt dus aangeraden voor vegetariërs en veganisten om hier extra aandacht aan te besteden.

 

Collageen supplementen
Mocht je het gevoel hebben dat je niet genoeg collageen binnenkrijgt, bestaan er gelukkig ook genoeg supplementen om dit aan te vullen. De beste supplementen zijn Collageen type 2, Collageen Complex en Viscollageen. Alle drie de supplementen bestaan uit een zakje van 60 capsules.

 

Als we kijken naar Collageen type 2 zien we dat dit bestaat uit 125 mg collageen uit kippenkraakbeen. Verder is het aangevuld met ondersteunende collageenmiddelen en hyaluronzuur. Ook hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid soepel blijft.

Ook Collageen Complex maakt gebruik van kippenkraakbeen, maar in deze capsule zit maar liefst 300 mg collageen uit kippenkraakbeen. Verder wordt deze capsule aangevuld met chondroïtine sulfaat hyaluronzuur en vitamine C. Vitamine C stimuleert de vorming van collageen in het lichaam.

Uitgelicht: Collageen supplement ervaringen

 

Als laatst is er ook nog Viscollageen Plus. Deze capsule wordt niet gemaakt van kippenkraakbeen, maar van de huid en schubben van vissen die anders weggegooid zouden worden, ook wel Naticol genoemd. De capsule bestaat dus voor 400 mg uit Naticol.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.