Degene onder ons met een huisdier hebben een hechte band met het beestje of de meerdere beestjes. Daarom is het dus essentieel dat deze dieren meegenomen worden naar de volgende woning waar ze eerst rustig alles kunnen verkennen. Het hangt er heel erg vanaf hoe je dieren mee moet verhuizen, voor elk soort door een andere strategie zou je kunnen zeggen. Laten we beginnen met het meest voorkomende.

Honden of katten

Voor deze dieren geldt dat ze zich veilig en thuis moeten voelen, dat doen we niet door deze beestjes in een doos te doen en tussen de rest te zetten. Zorg ervoor dat de reis zo comfortabel mogelijk is, gebruik het liefst een reismand die bekend voor hun is en niet een doos van het verhuisbedrijf. Heb je dat niet? Zorg dan dat ze zoveel mogelijk persoonlijke spullen mee hebben tijdens het verhuizen. Moet u een hond of kat verhuizen, doe dit dan zeker als laatste, zorg dat ze zo lang mogelijk in de oude woning blijven rondlopen.

Kippen en knaagdieren

afhankelijk van hoe lang de rit is kunnen kippen gewoon in een grote verhuisdoos, maak genoeg kijk- en lucht gaten en zorg dat er stro en voedsel in de doos te vinden is. Dan vinden kippen het al gauw prima, als er maar wordt gezorgd dat ze bij aankomst gelijk los kunnen en niet langer in de doos blijven. Doe knaagdieren zoals cavia’s in een dichte doos zonder al te veel bekijks naar buiten, daar kunnen knaagdieren snel trauma’s aan overgehouden, zorg echter wel voor een luchtgat. Laat de cavia’s meteen bij aankomst in hun huidige hok waar ze zich veilig en thuis voelen.

Overige dieren

Voor grote dieren zoals koeien of schapen zal speciaal vervoer nodig zijn, hier zijn genoeg aanbieders voor dus dat zal geen probleem zijn. Dit is echter wel een stuk complexer dus. Dergelijke verhuizingen zijn een andere professie en daar zijn specifieke verhuisbedrijven voor die je met deze verhuizingen kunnen helpen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.