In de zoektocht naar de juiste behandeling om natuurlijke veroudering tegen te gaan loopt men vaak tegen de vraag: “Kies ik voor fillers of Botox?” Voor beide behandelingen kunt u terecht bij The Body Clinic, zowel in onze kliniek te Amsterdam als in Duiven. Na een uitgebreid consult met één van onze deskundige artsen geven wij advies welke behandeling het beste bij u en uw wensen past. 

Kiest u voor een filler of Botox?

Fillers en botox worden vaak met elkaar verward. Ze mogen beiden in een cosmetisch kliniek worden geïnjecteerd, maar het zijn twee totaal andere producten met een verschillende werking. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Fillers daarentegen vullen juist een rimpel op en/of zorgen voor meer volume in het gezicht.

In het vakgebied van de cosmetische geneeskunde is het belangrijk onderscheid te maken tussen rimpels die zijn ontstaan door gezichtsmimiek of rimpels/plooien die zijn ontstaan door afname van volume. In het eerste geval wordt Botox ingezet om de rimpels te behandelen. Hierdoor kan er dus geen rimpel ontstaan of kan het de rimpel die er al is niet erger worden. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels of rimpels rondom de ogen. Wilt u juist meer volume creëren, bijvoorbeeld in de lippen, dan is een behandeling met fillers de geschikte behandeling. Lippen behandelen met Botox is dus geen geschikte behandeling indien u op zoek bent naar vergroting van de lippen.

Wat is Botox?

Botox is een merknaam voor het eiwit Botuline Toxine, dit brengt vaak verwarring met zich mee. In Nederland bestaan er meerdere merken op de markt die gebruik maken van Botuline Toxine, deze stof is een uit de natuur verkregen eiwit. Bij The Body Clinic maken wij gebruik van het A-merk Azzalure. Botuline Toxine (botox) ontspant de spieren tijdelijk waardoor rimpels, lijnen en bijvoorbeeld de frons wegtrekken. 

Wat is een filler?

De naam filler kan ook verwarring met zich mee brengen. Het woord filler wordt vaak gebruikt in combinatie met het woord hyaluronzuur. Vroeger werd er gebruik gemaakt van permanente fillers bijvoorbeeld op basis van siliconen. Tegenwoordig maakt men gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen stof. Waar Botox de spieren tijdelijk ontspant vult een filler tijdelijk een groef, plooi of rimpel op.

Er bestaan verschillende merken fillers op basis van hyaluronzuur. De ene filler bestaat uit een dikkere gel dan de andere filler. Per gebied zal de arts bepalen welke filler geschikt is. Naast het opvullen van rimpels met fillers, kunnen fillers ook volume in het gelaat aanbrengen. Lippen opvullen is hier een voorbeeld van.

Door de jaren heen krijgen wij allemaal te maken met volumeverlies in het gezicht. Dit proces is helaas niet tegen te gaan. Gelukkig zijn er bij The Body Clinic wel oplossingen om dit proces, zonder operatie, te verlangzamen. Mocht u advies willen of een behandeling met fillers, botox of een combinatie hiervan geschikt is voor u dan raden wij u aan een vrijblijvend consult in te plannen met één van onze artsen bij The Body Clinic.

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.

Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: info@bodyclinic.nl.

 

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.