Prachtige diertjes maar ze kunnen venijnig steken: Wespen. Deze kleine duiveltjes kunnen een hoop schade aanrichten, vooral als degene die geprikt wordt allergisch is. Om wespen te bestrijden moet je creatief zijn. Het hoeft niet duur te zijn en iedereen kan het. Wij geven je een aantal tips waarmee je de geel zwarte beestjes gewoon kan bestrijden met de spullen die je in huis hebt.

#1 Wespen bestrijden door middel van opletten

De goedkoopste oplossing van het stel! Het bestrijden van wespen door middel van op te letten zal al een hele hoop schelen. Waar je op moet letten? Geen etensresten laten slingeren en geen zoete drankjes en ijsstokjes open en bloot laten liggen. Extra tip voor deze tip, geef kinderen drinkpakjes of bekers met rietjes. Zo voorkom je in ieder geval een nare steek in de mond of keel. 

#2 Bestrijd wespen door ze in de maling te nemen

En nee, dan hebben we het niet over het vertellen van je beste mop! Maar je kunt wespen bestrijden door een nep wespennest te maken. Vul een kleine vuilniszak met iets van houtsnippers, zaagsel etc. erin. Bind de bovenkant dicht en hang deze in een boompje in de tuin. De wespen zullen denken dat de plek bezet is door een andere kolonie en zullen ergens anders gaan nesten.

 #3 Wierook: Spirituele wespen bestrijding

Niet alleen heerlijk om je huis weer lekker zen te maken maar ook om wespen te bestrijden. Zet wierook neer, steek het aan en de wespen zullen de omgeving mijden. Wespen houden namelijk absoluut niet van rook!

#4 Wespen houden van deo én van zweet, wat te doen?

Om wespen uit je buurt te houden is het belangrijk om deodorant te gebruiken omdat het beestje afkomt op de geur van zweet. Maar gebruik je die heerlijke deo met een zoete bloemengeur, dan werkt dit juist averechts. Wespen zijn dol op zoete, sterke geuren. Gebruik daarom een deo zonder parfum. Dit geldt uiteraard ook voor shampoos en dergelijke!

#5 De beste duurzame wespen bestrijding

Kost wellicht een paar duiten maar dan weet je wel zeker dat je voorlopig goed zit. Bel de wespen bestrijding. Zij kunnen jouw huis en/of tuin of op welke plek dan ook goed helpen om de wespen voor een langere tijd, grondig te bestrijden. Alles geprobeerd? Dan zou je deze tip heel goed kunnen gebruiken.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.