Dansen is een vrij intensieve sport. Je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam tijdens een pittige dans work out en je conditie wordt flink op de proef gesteld bij een uitgebreide danschoreografie. Als je lichaam fysiek wordt uitgedaagd door zulke intensieve danschoreografieën, is het van uiterst belang dat je goed voor je lichaam zorgt en je lichaam de rust en voeding geeft waar het om vraagt. Als je dansen professioneel als sport uitoefent, vraagt dat om een specifiek dieet. Hieronder zal kort uiteen worden gezet wat hier precies onder verstaan wordt en op wat voor manieren belangrijke voedingstoffen in gerechten kunnen worden verwerkt.

De schijf van vijf

De schijf van vijf is een belangrijke pijler voor gezonde voeding. Volgens de schijf van vijf moet je voldoende groenten en fruit eten. Ook voor dansers is dit erg belangrijk, omdat groenten en fruit niet zo zwaar op de maag liggen. Dit voelt tijdens het dansen lekker licht en zorgt ervoor dat je optimaal kan bewegen. Het is daarnaast essentieel dat dansers genoeg aardappels, rijst en brood eten omdat hier veel voedzame stoffen inzitten, zoals onder andere koolhydraten, eiwitten en vezels. Als je veel danst, verbrand je veel energie. Deze voedingsstoffen zorgen voor een hoger energiegehalte. Zo kan jij je choreografie nog langer volhouden en nog beter uitvoeren! Tot slot moet je jouw vochtbalans ontzettend goed in de gaten houden. Als je danst, verlies je zweet. Als je veel water drinkt, kan je je vochtbalans goed op peil houden en voorkom je enige vorm van uitdroging.

Vetten en proteïnen

Vetten en proteïnen zijn ongeloof belangrijk voor dansers, maar wel met mate. Te veel vet zorgt voor een hoger cholesterolgehalte, en dat is niet gezond. Maar, vetten en proteïnen zorgen ook voor veel energie, en als je veel repeteert, verbruik je veel energie. Ontbijt bijvoorbeeld met een overheerlijke smoothie met yoghurt en fruit, of eet bijvoorbeeld twee gekookte eieren op brood.

En, ga jij je voedingsschema aanpassen aan de hand van bovenstaande informatie? Op www.glo-entertainment-live.com lees meer voedingstips voor dansers, en kan je een dansles boeken om zelf te ervaren hoe fijn dansen is en wat het met je lichaam doet.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.