Er zijn veel mensen die het prettig vinden om in de natuur te zijn. Dat komt doordat je in de natuur kunt genieten van de rust en de frisse lucht. In Nederland zitten er geen roofdieren waarvoor je bang moet zijn als je bijvoorbeeld in het bos bent, maar het is wel van belang dat je er rekening mee houdt dat je gebeten kunt worden door een teek. Dit is een klein dier, maar toch kan het vervelende gevolgen hebben als je gebeten wordt door een teek.

Een tekenbeet

Als je gebeten bent door een teek, is het van belang dat je direct actie onderneemt. Bij een tekenbeet heb je namelijk kans dat de teek een ziekte met zich meedraagt. Hierdoor kun jij besmet raken met deze ziekte en dat is natuurlijk erg vervelend. Daarom is het belangrijk dat je de teek zo snel mogelijk verwijderd wanneer je opmerkt dat er een teek op je lichaam zit. Zo zorg je er namelijk voor dat de kans dat je besmet raakt met een nare ziekte het minst groot is. Het wordt door experts aan te raden om de teek binnen 24 uur vanaf het moment dat deze je heeft gebeten te verwijderen. Hoe langer de teek op je zit, hoe groter de kans dat je besmet raakt met een ziekte die het dier eventueel met zich meedraagt. 

De teek verwijderen

Het is dus van belang om de teek zo snel mogelijk te verwijderen wanneer je ziet dat deze je gebeten heeft. Dit kun je doen met een zogenaamde tekentang. Dat is een speciale tang die veel gelijkenis vertoont met een pincet. Deze is speciaal ontworpen om teken uit de menselijke huid te verwijderen. Bij het verwijderen van een teek is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de teek volledig verwijdert is. Als de teek deels blijft zitten kan dit alsnog ziektes veroorzaken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.