Er is vrijwel niemand in deze wereld die nog nooit van maaltijdbezorging gebruik heeft gemaakt. Online eten bestellen is nog nooit zo populair geweest. En zeg nou zelf: na een lange werkdag is er toch niets fijners dan je telefoon pakken en de lekkerste gerechten bestellen? Niet ook nog uren in de keuken te hoeven staan, maar gewoon van een makkelijke maaltijd 1 persoon te kunnen genieten. Binnen een paar minuten heb je je bestelling geplaatst en wacht je af tot het feestmaal kan beginnen. Hoewel eten bestellen enorm veel voordelen heeft, hebben veel mensen nog steeds moeite met de prijzen. Eten bestellen is over het algemeen dan ook duurder dan zelf koken. Er zijn echter wel manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij geven 4 nuttige tips!

1.    Maak gebruik van kortingscodes

Restaurants bieden regelmatig kortingscodes aan om mensen geïnteresseerd te houden. Toch blijkt uit onderzoek dat maar weinig mensen hier ook daadwerkelijk gebruik van maken. Zonde, want dit is juist dé manier om eten voordelig te kunnen laten bezorgen. Houd daarom je ogen goed open en onderzoek iedere folder of mail die je tegenkomt. Sommige kortingscodes zijn enkel door bepaalde doelgroepen te gebruiken, maar de meesten kunnen toch door iedereen gebruikt worden. Lees goed de voorwaarden en probeer verschillende codes uit. Soms loont het om nog even verder te zoeken naar een betere actie. Dit kan je soms nóg meer korting opleveren.

2.    Delen

Wat eten we vanavond via butlon? Wanneer je er voor kiest om met een grotere groep eten te bestellen, kan dit aardig veel geld kosten. Zeker als iedereen eigen gerecht kiest. Daarom loont het zeker om maaltijden te delen. Sommige restaurants bieden zelfs zogenaamde familiegerechten of gerechten voor twee personen aan. Vaak ben je goedkoper uit als je voor deze maaltijden kiest. Reken dit nog altijd wel even na, zodat je zeker weet dat je voordeliger uit zal zijn.

Zijn jullie niet zulke grote eters? Hou er dan rekening mee dat de porties in een restaurant vaak groter zijn dan je gewend bent. Soms kun je dan ook gemakkelijk met twee personen van één gerecht eten. Zo bespaar je veel kosten.

3.    Bespaar op extra’s

Bijna ieder restaurant biedt zogenaamde extra’s aan. Wanneer je een gerecht aanklikt, krijg je direct de vraag of je nog extra saus of frisdrank wilt. Het kan heel aantrekkelijk zijn om hier voor te kiezen, maar bedenk wel dat je deze dingen vaak ook zelf in de koelkast hebt liggen. Het loont dan ook zeker om een keer een extra tripje naar de koelkast te wagen. Geen extra saus of frisdrank kopen kan tot een besparing van enkele euro’s leiden!

4.    Besparen op de verzendkosten

Het gemak van online eten bestellen is ongekend. Vooral het feit dat gerechten gewoon aan de deur bezorgd worden is ontzettend prettig. Helaas wordt hier meestal wel een aanzienlijk bedrag voor gerekend. De meeste restaurants hanteren echter een minimaal bestedingsbedrag waarbij de verzendkosten gratis zijn. Soms is het dan slim om juist een extra bakje saus of blikje frisdrank te kopen. Zeker wanneer die kosten lager zijn dan de verzendkosten. Bekijk daarom goed hoe ver je van het minimale bestedingsbedrag verwijderd bent en of het financieel gezien aantrekkelijk is om nog wat extra’s te bestellen.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.