Ten eerste gefeliciteerd, je hebt een van de meest creatieve en gave banen ter wereld te pakken. Het ultieme doel is natuurlijk om door te breken om fans wereldwijd te laten prikkelen door jouw muziek. Om dit te bereiken moet je talent hebben, behoorlijk wat doorzettingsvermogen en een profiel op VIRPP hebben. Zodra je deze drie op orde hebt, ben je al een heel eind. Wat je kan doen om het verschil te maken? VIRPP geeft 5 tips! 

#1 Zorg dat je weet waar je het over hebt

Kennis is macht zegt men altijd en dit geval is dat helemaal waar. Om ervoor te zorgen dat je opvalt tussen de duizenden music producers is het belangrijk om meer te weten dan jouw muzikale concullega’s. Bestudeer zo veel mogelijk muziekgenres op school , VIRPP, door blogs te lezen of door simpelweg bergen muziek te luisteren. Je zal merken dat dit gaat werken bij het creatieve proces van het maken en produceren van muziek.

#2 Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Die zag je waarschijnlijk niet aankomen maar het blijft de belangrijkste. Om beter te worden zal je moeten blijven oefenen. Dat kan thuis, met je laptop en andere tools om muziek te maken maar vrijwel geen enkel platenlabel zal jou op contract willen tenzij je ervaring hebt in een studio. Verwacht niet dat je elke studio zomaar binnen kan wandelen en aan de knoppen kan gaan draaien. Je zal vol moeten houden, lef moeten tonen en een tikkeltje brutaal zijn om hier binnen te komen. Als je binnenkomt, zal dat zijn als stagiaire en mag je alleen kijken. Beloofd, het zal het waard zijn!

#3 Zet jezelf goed in de markt!

Ook geen tip om over te slaan! Werk continu aan je zichtbaarheid op verschillende platformen en op VIRPP. Gebruik VIRPP optimaal door te reageren op andere artiesten, feedback van platenlabels en fans. Gelukkig is het promoten van je eigen muziek nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Denk aan Instagram, Spotify en Youtube maar vergeet VIRPP niet. Hét platform om bekendheid te creëren en om in contact te komen met platenlabeles

#4 Luister naar feedback

De opbouwende kritiek via VIRPP kan soms lastig zijn wanneer je urenlang hebt gewerkt aan jouw muziek waar je 100% achterstaat. Luister goed naar wat degene die jou feedback geeft te zeggen heeft. De meest waardevolle lessen zul je absoluut hieruit halen. Later zal je degene echt dankbaar zijn!

#5 Zorg dat jouw muziek gehoord wordt!

En dan is een VIRPP profiel wel zo makkelijk. Dit platform heeft een wereldwijd bereik onder platenlabels, luisteraars en medeartiesten. Zodra je een profiel hebt aangemaakt op de site van VIRPP kun je je eigen muziek uploaden. Platenlabels kunnen reageren op jouw muziek en jouw fanbase begint te groeien. Groei nog een beetje meer en voor je het weet zet je jouw handtekening op dat gewilde platencontract!

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.