Het is als nagelstyliste van belang dat je de desinfectie van de nagelsalon op peil houdt. In deze blog bespreken we de meest voorkomende oorzaken van infecties en hoe je de nagelsalon op een snelle en veilige manier schoonmaakt. Het risico dat je loopt bij een desinfectie die niet juist is uitgevoerd is te groot om te negeren.
Hier zetten we de meest voorkomende oorzaken van infecties voor je op een rijtje:
- Het gebruik van chemische stoffen, in combinatie met hitte, kan een sterke afname veroorzaken van zowel de weerstand van je eigen huid als die van je klant.
- Jijzelf en de bronnen waar je dagelijks aan blootgesteld wordt.
- Jouw klanten en de bronnen waar zij aan bloot staan of hebben gestaan
- Niet goed gedesinfecteerd gereedschap en apparatuur
Welke manieren van schoonmaken zijn er?
Het (dagelijks) verwijderen van zichtbaar vuil wordt ook wel reiningen genoemd. Het verwijderen van onzichtbaar vuil zoals schimmels en bacteriën noemen we desinfecteren. Na de juiste desinfectie zijn er geen zogenaamde overdraagbare micro-organismen op je instrumenten en oppervlaktes aanwezig. Steriliseren is het totaal verwijderen van bacteriën en schimmels, inclusief de sporen.
Maak de studio grondig schoon
Wekelijks maak je de salon schoon en dit betekent alles wat daar aanwezig is: van flesjes Gellak tot deurhendels, lichtknoppen, plafond, deuren, lampen en dergelijke. Vergeet ook zeker de binnenkant van de kasten en lades niet. Voordat je gaat schoonmaken is het van belang om de studio goed door te luchten en het plafond en de lampen stofvrij te maken.
Gebruik het juiste schoonmaakmiddel
Met een vochtige doek en schoonmaakmiddel neem je alles af. Let erop dat dit schoonmaakmiddel biologisch afbreekbaar is en veilig voor de mens. Ontkalk regelmatig de koffie en thee apparaten en spoel ze aan de binnenkant om. Maak losse onderdelen schoon en neem de buitenkant af met een vochtige doek, neem ook het kastje waar de apparaten opstaan mee.
Dagelijkse werkzaamheden
Lucht de ruimte iedere dag na je werkzaamheden en leeg de prullenbakken. Daarna reinig, sterilseer en desinfecteer je de gebruikte materialen: eerst afspoelen, dan volgens aanwijzingen desinfecteren en steriliseren, opnieuw afspoelen en laten drogen op een schone doek. Maak het plastic deel van de wegwerpvijlen schoon met ontsmettingsmiddel. Maak de stoelen, tafel en alles wat op tafel staat schoon. Stofzuig de vloer en begin met dweilen. Reinig het hele toilet en hang als laatste een schone handdoek op en vervang het geurkaarsje.
Laat een antwoord achter