Wanneer je jouw eigen huis gaat inrichten zijn er ontzettend veel richtingen die je op kunt gaan. Het is dan ook een goed idee om veel inspiratie op te doen. Maar waar doe kun jij het beste deze inspiratie op doen? Je kunt hierover lezen in bijvoorbeeld interieurbladen, verschillende online artikelen en websites of in fysieke woonwinkels. Om jou alvast wat tips te geven over verschillende aspecten op het gebied van inrichting bespreken wij hieronder onder andere woonstijlen, woontrends en verschillende soorten meubels.

 

Tips voor styling per kamer. 

 

Als je aan de slag gaat met de inrichting van jouw huis kan het begin erg moeilijk zijn. Welke stijl moet je kiezen, en waar moet je beginnen. Het is dan ook verstandig om in één kamer te beginnen en vanuit daar verder te werken. Wanneer je op zoek bent naar verschillende soorten meubels voor diverse kamers kun je bijvoorbeeld kijke wat er te koop is bij rebel house. Op deze manier kun je gericht per kamer kijken wat aansluit bij jouw woonwensen en wat past in de verschillende kamers die jij op dat moment aan het inrichten bent.

 

Welke woonstijlen kun jij toepassen in jouw huis?

 

Als je jouw eigen huis gaat inrichten zijn er verschillende woonstijlen die je kunt toepassen. Zo kun je kiezen voor een industriële look, met veel beton en grijs tinten door bijvoorbeeld een muur met kalkverf. Een scandinavische look met veel licht, minimalistische inrichting en strakke lijnen. Dit is een goede inrichting voor een kleiner huis, omdat deze manier van inrichting ervoor zorgt dat het huis groter zal lijken. Een landelijk interieur is eveneens een keuze. Hiermee haal je de rust en ruimte vanuit buiten naar binnen door deze aspecten te implementeren in het interieur. Hier wordt veel hout gebruikt. Modern is hiernaast ook een keuze voor de inrichting. Modern kenmerkt zich door de eveneens strakke lijnen, luxe materialen en eenvoudige kleuren. 

 

Welke woontrends zijn er op dit moment?

 

Een woontrend die je op dit moment veel terug ziet komen in duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hout, aardewerk en stoffen als linnen en katoen. Op dit moment is de trend om hierbij groene kleuren terug te laten komen die gecombineerd worden met blauw en pastelkleuren. Hiernaast is een trend die op dit moment populair is de zogenoemde wereld interieur look. Vanuit een rustige basis met zachte kleuren en materialen worden verzamelde accessoires (of accessoires die worden gekocht bij verschillende woonwinkels) vanover de hele wereld gecombineerd. Dit kan dus ontzettend uiteen lopen en verschillen per persoon. 

 

Het kopen van nieuwe meubels

 

Ook bij het kopen van meubels kun je erg veel variëren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar  een by boo stoel voor de inrichting van jouw woonkamer of juist op zoek naar een mooie tafel voor in de eetkamer. Allereerst is het dus een handige tip om veel informatie te verzamelen en aan de hand hiervan een keuze te maken over een bepaalde woonstijl die jij wil aanhouden. Kijk hierbij naar trends die spelen en vooral ook naar jouw eigen smaak en wat jij mooi vindt. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.