Wil jij je kindje straks borstvoeding geven? In dat geval is het verstandig om je hier alvast op voor te bereiden. Er zijn verschillende producten die in huis gehaald moeten worden om borstvoeding te kunnen geven. In het bijzonder wanneer je op een gegeven moment ook wilt kunnen kolven. Handig, wanneer je niet altijd de gelegenheid hebt om je kind aan de borst te leggen. Niet iedere moeder vindt het bijvoorbeeld prettig om dit in het openbaar te doen. In dit artikel zetten we de belangrijkste hulpmiddelen voor je op een rijtje.

#1: zoogcompressen

Zoogcompressen zijn onmisbaar, wanneer je wilt voorkomen dat er twee natte plekken op je shirt of blouse ontstaan. Je kunt deze zoogcompressen in je beha stoppen, welke vervolgens voorkomen dat gelekte melk zichtbaar is aan de buitenzijde. Bij de aankoop van deze zoogcompressen kun je kiezen tussen modellen die eenmalig te gebruiken zijn en wasbare varianten. Ook komt een fles sterilisator van pas om je baby flessen steriel te maken.

#2: voedingsbeha voor de baby

Naast de zoogkompressen is ook een voedingsbeha onmisbaar. Het grote voordeel van deze beha’s ten opzichte van de klassieke beha, is het feit dat de cup hiervan omgeklapt kan worden. Zo kan je baby goed bij je tepel, als je deze wilt gaan voeden. Het voorkomt dat je de beha uit moet trekken om borstvoeding te kunnen geven.

#3: tepelzalf

Voorkom irritaties aan de tepel, wanneer je borstvoeding hebt gegeven. Dit doe je door gebruik te maken van tepelzalf. Het zorgt voor het herstel van de vochtbalans rond de tepel en brengt een extra beschermlaagje aan. Ideaal, om tepelkloven tegen te gaan of te herstellen.

Overstappen naar kolven

Zoals eerder al genoemd werd, kun je na verloop van tijd overstappen op kolven. In dat geval is het belangrijk om een goede borstkolf in huis te halen. Je kunt hierbij kiezen tussen een compacte borstkolf en een dubbelzijdige borstkolf. Laat je adviseren over het meest geschikte model in jouw situatie.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.