Als je minder mobiel wordt, dan is het kopen van een scootmobiel een praktische oplossing. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Wij hebben in deze blog 5 aankooptips voor een scootmobiel op een rijtje.

1. Actieradius

De actieradius, oftewel de maximale afstand die je met de scootmobiel kunt rijden, is een belangrijk punt om bij aanschaf op te letten. Het is van belang om jezelf af te vragen waarvoor je de scootmobiel allemaal nodig hebt. Gebruik je hem alleen voor een ritje naar de supermarkt? Of wil je grotere afstanden afleggen? De actieradius van scootmobielen kunnen ontzettend verschillen. Daarom is het bij aankoop belangrijk om op dit punt te letten.

2. Opvouwbaar

Wil je de scootmobiel graag mee kunnen nemen in de auto of trein? Of heb je weinig opbergruimte in huis? Dan kan het ontzettend handig zijn om te kiezen voor een opvouwbare scootmobiel. 

3. Snelheid

De snelheid van diverse scootmobielen varieert ontzettend. Er zijn modellen die 6 tot 12 km/uur rijden, terwijl andere modellen ruim 20 km/uur halen. Ga je een scootmobiel kopen? Dan is het van belang om op de snelheid te letten. Zeker als je grotere afstanden wilt afleggen is het fijn als je scootmobiel een hogere snelheid kan halen.

4. Maximale belastbaarheid

Elke scootmobiel heeft een maximale belastbaarheid. Grotere modellen kunnen vaak tot wel 220 kilo dragen, maar kleine en lichte modellen kunnen maximaal tot wel 220 kilo dragen. Check altijd even of een scootmobiel jouw lichaamsgewicht kan dragen.

5. Kosten

Scootmobielen zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. De accu en het aantal wielen is een belangrijke factor die de prijs betaald. Voor elk budget is er wel een geschikte scootmobiel te vinden, echter is het vaak de beste keuze om voor een iets duurder model te gaan. Bijvoorbeeld van een bekend merk. Direct een scootmobiel kopen? Ga naar de webshop van Scootmobiel Comfortabel.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.