Het reizen met de motor is een geweldige activiteit om te doen. De vrijheid, flexibiliteit en de ervaring die je ervaart tijdens het motorrijden is niet te evenaren met een auto. Ondanks dat het inpakken van jouw motor voor een lange reis wat anders is dan het inpakken voor een autoreis, is het het werk meer dan waard. Vergeet daarnaast niet een handig motor bagagenet om nog meer spullen mee te nemen. Ben jij nog niet overtuigd? Dan leggen we hier 5 redenen uit waarom reizen met de motor zo geweldig is.

1 .Voel je dichter tot de natuur

Reizen met de motor zorgt ervoor dat jij dichter tot de natuur komt. Je kan met de motor routes nemen en plekken bezoeken die met de auto een stuk minder aantrekkelijk waren. Daarnaast voel je de frisse lucht, kan je midden op de berg stoppen om even rond te wandelen en ben je lekker in de buitenlucht.

2. Geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen

De motorwereld is gevuld met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid. Het maakt niet uit of je in Nederland bent of in het buitenland, je ontmoet binnen no time nieuwe mensen die ook met de motor op reis zijn. Vervolgens kan je gezellig even met elkaar kletsen, een drankje doen in het dichtstbijzijnde dorp of een stukje samen rijden. Je zal je nooit alleen voelen op de weg wanneer je met de motor op reis gaat.

3. Het gevoel van vrijheid

Niets voelt vrijer dan reizen met de motor. Je hoeft met zoveel minder dingen rekening te houden, dat je echt een gevoel van vrijheid en rust kan ervaren. Je kan alles op het moment zelf bepalen waar je naartoe wilt rijden, of je even ergens wilt stoppen voor een koffietje of dat even van de route afwijkt. Wanneer je met de motor op vakantie gaat leer je pas echt hoe de weg naar jouw bestemming veel belangrijker kan zijn dan de eindbestemming zelf.

4. Geen last meer van files

Hoe heerlijk is het dat je tijdens het motorrijden je geen zorgen hoeft te maken over files waar je urenlang in vast kan staan. Vooral in de zomerperiode is er altijd wel file op de weg. Met de motor kan je makkelijk door het stilstaand verkeer rijden en verlies jij een stuk minder tijd.

5. Flexibel reizen met een groep

Een motorreis hoef je zeker niet alleen te maken, het is veel leuker om dit met een groep te doen. Het voordeel van de motor is dat iedereen zijn eigen vrijheid en flexibiliteit behoudt. Je houdt rekening met elkaar, maar behoudt genoeg individualiteit en privacy. Spreek bijvoorbeeld af dat je aan het eind van de dag bij hetzelfde hotel ontmoet en neem vervolgens de dag zelf om lekker jouw eigen route te volgen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten