Merk je dat jouw ooit zo volle bos haar steeds dunner wordt? Of je haargrens die stiekem steeds meer opschuift? Het kan lastig zijn te accepteren, maar je het is niets om je voor te schamen. Maar liefst de helft van de mannen heeft voor het veertigste levensjaar last van haaruitval. En mannen zijn niet alleen, ook vrouwen kunnen last hebben van haaruitval. Er zijn shampoos of vitamines die je haar versterken of haaruitval tegengaan, maar dit werkt niet bij ernstig haaruitval. Gelukkig zijn er ook manieren om die prachtige coupe die je ooit had weer terug te krijgen. Met een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes weggehaald en geplaatst waar je ze nodig hebt. De ingreep is redelijk simpel en pijnloos. In de meeste gevallen pak je binnen een dag weer gewoon de normale gang van zaken op, en heb je met wat geduld weer een volle bos haar!

Twee soorten haartransplantaties

Er zijn twee soorten haartransplantaties. De eerste is het meest populaire, genaamd de FUE ingreep. Dit staat voor Follculair Unit Extraction. Hierbij worden de haarzakjes één voor één verwijderd en geplaatst op plekken waar haar nodig is. Deze ingreep veroorzaakt weinig littekens, maar neemt veel tijd in beslag. Afhankelijk van hoeveel haar je nodig hebt, kun je wel 8 tot 12 uur in de stoel zitten! Je hebt dus even geduld nodig, maar het resultaat is permanent. Je vraagt je misschien af waarom het zo lang duurt. Aangezien de haargroepen individueel worden verplaatst, kunnen er wel 2800 per behandeling worden verplaatst. Dat neemt dus wat tijd in beslag

Met de FUT ingreep worden strips van haargroepen verplaatst. Hierbij wordt ook een deel van de huid uitgesneden en verplaatst. Deze behandelingen duren ongeveer 2 á 3 uur en kunnen in meerdere behandelingen worden gedaan omdat er herstellingstijd nodig is. Deze ingreep is voor de arts minder arbeidsintensief, maar de herstellingstijd is langer en kan littekens achterlaten. Ook kan er door de grotere oppervlakte niet de haarrichting bepaald worden, waardoor het resultaat minder natuurlijk is. Met FUE is dit wel mogelijk omdat iedere haargroep individueel wordt geplaatst.

Mooi haar voor een goed gevoel | Transhair.

Wat kost een haartransplantatie?

Wat kost een haartransplantatie precies? De prijs is afhankelijk van de soort ingreep die je ondergaat, en hoeveel haar je precies nodig hebt. De kosten voor een haartransplantatie zijn tussen de €3000 en kunnen oplopen tot €8000. Dit is afhankelijk van hoeveel haargroepen je wil je verplaatsen. Voor een kleine ingreep kun je 500 haargroepen verplaatsen, maar wanneer je behoorlijk kaal bent, heb je misschien wel een ingreep van 3000 verplaatste haargroepen nodig. Wil je de kosten drukken en tegelijkertijd een uitje? Het wordt steeds populairder om een haartransplantatie in het buitenland te doen, voornamelijk Turkije. Er zijn meerdere klinieken die het wel voor de helft van de prijs kunnen uitvoeren. Let wel goed op dat je een erkende kliniek kiest. Een haartransplantatie is een arbeidsintensieve ingreep, waarvan je wil dat deze professioneel uitgevoerd wordt. Zo kun je binnen een jaar genieten van je nieuwe bos haar!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.