Hip hop is een heel belangrijk en niet weg te denken onderdeel van het Amsterdam Festival. Dit populair festival is één gericht op elektronische dansmuziek. Hip hop werd bekend om haar verscheidenheid aan freestyle bewegingen. Dansbewegingen met een levendige stijl, genre en dansvorm.

Allen elementen die tijdens de dans wordt gecombineerd tot een cultureel kunstwerk. Gekenmerkt als een choreografie bestaand uit de drie hoofdstijlen popping, locking en breaking, groeide de hiphop dans uit tot één van de populairste en zeer invloedrijke dansstijlen. De hip hop dansstijl vereist naast een behoorlijke dosis aan flexibiliteit, het niveau van sociaal bewustzijn door emoties, creativiteit, poetry en het vertellen van verhalen. Een vorm van dansbewegingen, die de dansers psychologisch aanmoedigt tot het verbeteren van hun probleemoplossend vermogen en snelheid.

Hip hop kent een relatief korte geschiedenis

Vergeleken met ballet, dat zich in de jaren 1500 ontwikkelde of ballroom, dat in de jaren 1800 ontstond, heeft hip hop een relatief korte geschiedenis. Hip hop werd pas landelijk populair toen televisieshows als “Soul Train” en films als “Beat Street” en “Wild Style” eind jaren ’70 en in de jaren ’80 voor mainstream exposure zorgden. In de jaren 90 en 2000 ging de commercialisering van hip hop dans en muziek door als “America’s Best Dance Crew” en films als de “Step Up” franchise. In de eenentwintigste eeuw blijft hip hop een vereist onderdeel van EDA.

ID&T Group

Eén van de organisatoren achter de elektronische dansevenementen in Amsterdam is de bekende ID&T Group. ID&T Group is een Nederlands entertainmentbedrijf met als hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf werd in 1992 opgericht door Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk en Theo van Lelie. Hun eerste evenement was The Final Exam in juni 1992. ID&T organiseert dance-evenementen in zowel Nederland als het buitenland en is in 22 landen actief. Onder de ID&T Groep vallen onder meer de bedrijven b2s, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), Air Events, Art of Dance en VD Events en evenementen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Vunzige Deuntjes Festival, Thunderdome, Defqon, 1 Weekend Festival, Awakenings, Decibel Outdoor en Masters of Hardcore.

Glo Entertainment Live

Kazerne Reigersbos

Remmerdenplein 100

1106 AK Amsterdam

https://www.glo-entertainment-live.com/

Over de auteur

Gerelateerde berichten