Iedere dame heeft wel een denim product in de kast liggen. Het motto is: denim is tijdloos en raakt nooit uit de mode. Een feitje is dat het goed is om je spijkerbroek zo min mogelijk te wassen. Vermijd je de wasmachine, dan blijft de kleur en kwaliteit van je denim goed. Was je je spijkerbroek te vaak in de wasmachine, dan kan de wassing vervagen en neemt de kwaliteit af. En dat is natuurlijk zonde. Heb je vlekken op je spijkerbroek, dan is dat het beste te verwijderen met een doekje. Dus niet zomaar je denim spijkerbroek in de wasmachine gooien.

Moeilijke vlekken van je spijkerbroek verwijderen

Vlekken zoals wax en kauwgom kun je niet zomaar met een vochtig doekje verwijderen. Deze vlekken worden snel hard en dringen door in de denim stof. Handige tip om deze vlekken te verwijderen is gebruik te maken van een bot mes. Hierna wrijf je een ijsklontje op de vlek, totdat het ijs smelt. Door het koude ijs worden de vlekken harder en kun je het gemakkelijker afschrapen.

Het verwijderen van nare geurtjes

Het kan zijn dat je spijkerbroek nare geurtjes heeft. Ook dit probleem is op te lossen, zonder je spijkerbroek in de wasmachine te doen. Je lost dit probleem gewoon op door de denim spijkerbroek een dagje buiten te laten luchten. Regent het buiten, dan leg je je spijkerbroek in de badkamer en tijdens het douchen worden de luchtjes verwijderd door het stoom van de douche. Niet wetenschappelijk bewezen, maar het schijnt dat je spijkerbroek in een vriezer doen ook helpt om geurtjes te verwijderen.

Het vermijden van een strijkbout

Het is niet aan te raden om je mooie denim spijkerbroek te strijken. Dit is met name belangrijk bij denim spijkerbroeken met een 3D-effect. De stof kan dan wel bestendig zijn tegen hitte, maar de 3D-effecten zijn dat niet. Het beste wat je kunt doen is je spijkerbroek op te hangen en op deze manier te laten drogen. Zoek jij nou topkwaliteit spijkerbroeken? Kijk dan eens naar de Red Button jeans op Broekenbinkie.com. De spijkerbroeken van dit Nederlandse jeansmerk staan bekend om de hoge kwaliteit en de lange levensduur.

Je spijkerbroek wassen met de juiste wasvoorschriften

Het kan zijn dat bovengenoemde tips niet werken en dat je de spijkerbroek in de wasmachine moet doen. Belangrijk is dat je de spijkerbroek binnenstebuiten in de wasmachine doet. Het kan zijn dat de spijkerbroek tijdens het wassen afgeeft. Was daarom je kleuren in dezelfde kleur. Het meest ideale is om je spijkerbroek alleen te wassen zonder andere kleren. Dit doe je met een koud wasprogramma van dertig graden. Is je denim spijkerbroek gewassen doe hem dan niet in de droger, maar laat het buiten drogen. Zo blijft je broek beter in model en mooier.

Over de auteur

Gerelateerde berichten