Altijd al gedroomd van het hebben van een jacht en sta je nu op het punt in je leven dat het daadwerkelijk mogelijk is? Dan kan de oriëntatie beginnen! Maar wat zijn de beste plekken om je te informeren en inspiratie op te doen voor jouw toekomstige jacht? De volgende tips kunnen jou daar weleens bij helpen.

 

Waar kijken?

Je bent begonnen met oriënteren, wat fijn! Toch blijft het lastig om op verschillende aspecten te focussen in de zoektocht naar een jacht. Zeker als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van jachten. Er komt namelijk veel bij kijken bij het kopen van een jacht aangezien je met veel verschillende zaken rekening dient te houden.  Gelukkig zijn er verschillende bronnen waar informatie vandaan te halen is. Wanneer je eenmaal een geschikte bron hebt gevonden stel je jezelf bepaalde vragen af zoals ‘wat wil ik?’ en ‘waar wil ik varen?’. Zo kun je directer informatie zoeken en vragen stellen aan professionals. Deze twee vragen zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het oriënteren. Het type jacht pas je natuurlijk aan op de locatie waar je van plan bent te varen. Wanneer je in Frankrijk wilt varen kijk je naar een andere jacht dan wanneer je in Nederland wilt varen.

Kijk online bij een jachtmakelaar

Waarschijnlijk heb je al een beetje op internet gekeken voor jachten. Er zijn verschillende websites die hier informatie over verschaffen. Zo heeft ook bijna iedere jachtmakelaardij wel een website. Online kun je rustig kijken in het aanbod van verschillende jachtmakelaardijen waardoor je verschillende jachten met elkaar kunt vergelijken op verschillende aspecten zoals prijs, status, verbruik etc.  Jachtmakelaars zijn gespecialiseerde vakmensen die vaak al jaren ervaring hebben in de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte hoogwaardige motorjachten. Zij kunnen je adviseren en helpen bij het vinden van een geschikte jacht. Ook ondersteunen zij je in het koopproces van een jacht met professionele begeleiding en advies. Zij kunnen bijvoorbeeld ook helpen met advies op fiscale aspecten, of het transporteren van uw jacht over het water. Daarnaast helpen jachtmakelaars vaak ook met het vinden van een geschikte ligplaats of stalling.

 

Tijdschriften

Ook zijn er verschillende tijdschriften voor boten en jachten waar je informatie vandaan kunt halen. Deze vakbladen bieden informatie over verschillende typen boten, waaronder ook jachten. Zo kun je meer te weten komen achter de typen boten die jij interessant vindt zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw toekomstige jacht.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.