In deze moderne tijden is het is dating nog nooit zo eenvoudig geweest: online een relatie zoeken door gebruik te maken van relatiebemiddeling is populairder dan ooit tevoren, net zoals online dating. In dit artikel zal ik je kort uitleggen wat dit ongeveer inhoudt.

Van intakegesprek tot perfecte match

De meeste datingwebsites werken met een eenvoudig mechanisme: gelijkenissen tussen de personen onderling vastleggen. We weten namelijk dat een relatie lang standhoudt als de beide personen veel gelijkenissen hebben.

Op basis van verschillende algoritmes en diverse andere strategieën gaan ze proberen om voor jou de perfecte match te vinden. Om dit te doen, zullen ze jou enkele korte vragen stellen. Op deze manier krijgen ze een mooi beeld van wie je bent, wat je doet en wie jou beste match zou kunnen zijn.

Eenmaal dit gebeurd is, zullen de consulenten een zoektocht starten naar een gepast individu dat ook een relatie zoeken met een leuke man/vrouw. De consulenten zullen zich tijdens dit proces baseren op gelijkenissen tussen tussen jou en je mogelijke partner. Dat is dan ook de functie van relatiebemiddeling: je helpen bij de zoektocht naar die ene persoon die goed bij jou past. Eenmaal ze deze gevonden hebben, brengen de consulenten jou in contact met dit individu. Het is dan ook vanaf dat moment dat je datingsavontuur eindelijk van start gaat.

Meer weten? Kijk eens op deze website: https://www.partnerselect.net/

Gelijkenis als het startpunt van het datingavontuur

Zoals ik al aangaf, alles wat gebeurt binnen deze matching is gebaseerd op gelijkenissen. Dit is zelfs iets dat door wetenschappers vaak wordt aanzien als de gelijkenissenhypothese: hoe meer gelijkenissen met jou en je nieuwe partner, hoe meer kans dat je relatie slaagt. Dat is dan ook waar vele datingsites zich op baseren.

Het werk van een datingconsulent

Hoewel voor vele bedrijven de datingwereld veel geld oplevert, zien we dat het menselijk geluk nog altijd van groot belang is binnen deze wereld. Vele datingsites blijven namelijk niet hangen bij deze simpele algoritmes, maar gebruiken deze enkel als een kapstok om op deze manier de zo goed mogelijk passende persoon te vinden voor jou. Dit gebeurt op basis van de informatie uit het interview.

Na deze algoritmes blijft het menselijk contact toch het belangrijkste onderdeel van dit hele datinggebeuren. We weten namelijk dat deze algoritmes niet perfect zijn. Maar toch zal je vaststellen dat, wanneer je dit combineert met experts in het veld, het toch de perfecte combinatie zou kunnen opleveren.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.