Iedereen die verantwoordelijk is voor het uitkiezen van het jaarlijkse kerstpakket, heeft een zware taak. Het is de bedoeling dat dit pakket motiveert en waardering uitspreekt. Tegelijkertijd moet het passen binnen je budget. Je wilt een pakket vinden dat positief ontvangen wordt en waar men nog maanden lang met vreugde over praat. Dat is natuurlijk zo in een ideale wereld en als jij degene bent die deze taak toebedeeld heeft gekregen lijkt dat een onmogelijk streven. Niets is minder waar, want als jij een pakket kunt vinden dat aan deze drie eisen voldoet, stel je iedereen tevreden.

 

1.     Het kerstpakket is uniek

Misschien ben je geneigd naar een generiek kerstpakket te zoeken, omdat je daar zoveel mogelijk mensen blij mee maakt. Een fles wijn en een flesopener, een cadeaubon, een puntenkaart; dit zijn allen voorbeelden van pakketten die inderdaad voor iedereen bruikbaar zijn. Het laat echter niet zien dat jij tijd en moeite hebt besteed aan het uitzoeken en samenstellen van het pakket. En dat betekent dat het geen waardering uitspreekt. Jij wilt een pakket vinden dat je medewerkers vertelt dat je er tijd en moeite in gestoken hebt en dat je er over hebt nagedacht.

 

2.     De afzender is duidelijk

Iedereen weet natuurlijk wel van wie het kerstpakket afkomstig is, maar je maakt het persoonlijker en specialer als je dat ook kunt aantonen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een pakket in de kleur van je huisstijl. Een andere optie die je hebt is om een product uit te kiezen dat duidelijk iets te maken heeft met wat jullie doen. Door het kerstpakket op deze manier in te vullen, wordt het voor de ontvangers automatisch relevanter.

 

3.     Er is een boodschap

De belangrijkste reden waarom kerstpakketten worden uitgedeeld is om aan te geven dat de leidinggevenden van het bedrijf de inzet van het personeel het afgelopen jaar waarderen. Een pakket dat waardering uitspreekt heeft een boodschap. Denk eerst na over wat je precies waardeert en wat jullie bereikt hebben samen de laatste twaalf maanden. Vervolgens kies je een kerstpakket uit in een thema dat daar naar refereert. Hebben jullie bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan duurzaamheid en bepaalde doelstellingen gehaald, dan kies je een pakket met een ecologisch thema.

 

Bestel je kerstpakketten online

Met de bovenstaande informatie heb je vast een goed idee van het kerstpakket dat je wilt bestellen en hoe je kerstpakketten samenstellen gaat verlopen. De beste plek om deze te vinden is bij een webwinkel. Daar is een groot assortiment, kun je filteren op budget en thema en zijn de prijzen lager. Je bekijkt het assortiment in je eigen tijd en dat kan altijd. Door voor een online winkel te kiezen krijg je een groter pakket voor een lagere prijs. Ga daarom met je ideeën naar een webwinkel, stel de filters correct in en je ziet alleen de kerstpakketten die relevant voor je zijn. Daar vind je vast een mooi kerstpakket tussen waarmee je jouw medewerkers meer dan tevreden stelt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.