Is er een collega die jullie gaat verlaten, dan heb je een cadeau nodig dat alle emoties die vrijkomen bij een afscheid collega samenvat. Of deze persoon nu met pensioen gaat, een promotie krijgt, naar het buitenland verhuist of een andere carrière pad wil volgen, jullie hebben een tijd lang op de werkvloer lief en leed gedeeld en er samen zorg voor gedragen dat het werk goed verliep. Tijdens een afscheid collega ben je trots op die persoon, voel je je tegelijkertijd verdrietig omdat een periode ten einde komt en wil je iemand ook succes wensen in de toekomst. Hoe kun je dat allemaal samenvatten in één cadeau?

Geef kunst cadeau bij het afscheid collega

Kunst heeft een aantal grote voordelen vergeleken met andere geschenken die je kunt uitkiezen voor het afscheid. Het wekt altijd emoties op en dat betekent dat je een perfect kunstwerk kunt uitzoeken voor de gelegenheid. Kunst wordt ook gezien als iets van waarde en zal dus een cadeau zijn waarmee iemand zich gewaardeerd voelt. Je kunt het kunstwerk exact afstemmen op de smaak en de persoonlijkheid van degene die weggaat. Als laatste is het een bijzonder persoonlijk cadeau, wat een veel beter gevoel zal achterlaten dan een flesje wijn of een pennenset.

Jarenlang plezier

Kunst als geschenk bij een afscheid collega zal dus zeker in de smaak vallen. Een goed uitgekozen kunstwerk zal jarenlang bij iemand in de tuin of in de kamer staan of hangen, want kunst is tijdloos. Dit tijdloze karakter zorgt ervoor dat de persoon die het ontvangt jarenlang naar jouw kunstwerk kan kijken en elke keer herinnerd zal worden aan de gelegenheid waarbij hij of zij het heeft ontvangen. Dit kan soms zo lang doorgaan dat de generaties later dit ook doen. Sommige kunstwerken worden doorgegeven van generatie op generatie en worden een echt erfstuk. Jouw kunstwerk dat je geeft bij het afscheid collega maakt deze kans ook.

Voorbeelden van kunst als cadeau

Het eerste wat je doet als je kunst cadeau wilt geven bij een afscheid collega is om een kunstenaar te zoeken die werk maakt dat aansluit bij de smaak en persoonlijkheid van je collega. Vervolgens bezoek je zijn of haar galerie en ga je op zoek naar een geschikt cadeau. De volgende voorbeelden geven je dan vast inspiratie.

  • Geef je collega een beeld voor in de tuin cadeau. Elke keer als deze naar buiten kijkt of in de tuin aanwezig is, komen de goede herinneringen aan de dag van het afscheid en de tijd bij het bedrijf weer naar boven.
  • Een schilderij of een foto voor aan de muur kan ook een schitterend cadeau zijn voor een afscheid collega. Hier kan alles op worden afgebeeld en op die manier maak je het passend bij de persoon en de gelegenheid.

Gebruiksvoorwerpen zijn ook perfecte cadeaus voor een afscheid collega. Een mooie handgemaakte fruitschaal voor op tafel, bijvoorbeeld. Je combineert dan een kunstwerk met iets wat ook praktisch is en gebruikt kan worden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.