Acupunctuur is een behandelmethode dat wordt uitgevoerd door speciale naalden. Deze speciale naalden worden ingebracht op specifieke acupunctuurpunten op het lichaam. In het oor zijn er bijvoorbeeld bepaalde acupunctuurpunten. Deze punten worden gestimuleerd met een naald. Dit resulteert in een activatie van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Overweeg je acupunctuur? Neem een kijkje bij acupunctuur Amsterdam.  Een acupunctuurbehandeling bestaat uit verschillende sessies. Hoeveel sessies een patiënt nodig heeft is geheel afhankelijk van het type ziekte/ aandoening dat behandeld moet worden. De acupunctuurnaalden zijn heel dun. Hierdoor is het mogelijk om ze pijnloos in de huid aan te brengen. Acupunctuurbehandelingen zijn trouwens hygiënisch doordat er wegwerpnaalden worden gebruikt. De naalden blijven gemiddeld 20 minuten in de huid zitten.

Hoe wordt acupunctuur gebruikt bij behandeling?

Acupunctuur kan bij verschillende ziekten/ aandoeningen als behandeling worden ingezet. Twijfel je of acupunctuur bij jou als behandeling kan worden ingezet? Neem dan contact op met acupunctuur Almere. De wereld gezondheidsorganisatie heeft een aantal ziekten vastgesteld waarbij acupunctuur als behandeling kan worden ingezet. Dit zijn onder andere de volgende: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, depressie, astma, allergieën en slapeloosheid. Het kan bovendien ook gewichtsverlies stimuleren. Het wordt dus ook als behandeling gebruikt bij obesitas. Acupunctuur verhoogt namelijk de weerstand tegen honger. Hierdoor kan een persoon zijn/ haar eetlusten onder controle houden.

Hoe gaat acupunctuur in zijn werk?

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar hoe acupunctuur precies werkt. Wat acupunctuur eigenlijk doet is dat het de energie van het lichaam verhoogt. Dit doet acupunctuur doordat er meer gelukshormonen, zoals endorfine en serotonine, worden afgegeven. Dit versterkt zowel de psychologie als het immuunsysteem van een persoon. Een persoon die een acupunctuurbehandeling ondergaat kan pijn beter onder controle houden. Dit komt doordat het zenuwstelsel wordt geactiveerd met behulp van acupunctuur.

Wat is een acupunctuurpunt?

Een acupunctuurpunt kan ook wel actiepunt worden genoemd. In het menselijk lichaam zijn er verschillende actiepunten. Deze actiepunten hebben de kracht om met behulp van acupunctuur te activeren. Uit onderzoek blijkt dat er meer dan 2.000 acupunctuurpunten in het menselijk lichaam zijn. Acupunctuurpunten zijn niet zomaar verschillende lichaamsdelen die worden uitgekozen. De acupunctuurpunten zijn gebaseerd op Chinese geneeskunde. De acupunctuurpunten moeten bij elke patiënt zorgvuldig worden gekozen. Wanneer er niet met de juiste acupunctuurpunten wordt gewerkt, zal de behandeling niet effectief zijn. Daarom is het van belang dat de behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerde arts. Behandeling door een niet-gecertificeerde arts kan tot veel complicaties leiden.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten