Heel veel mensen beginnen hun dag met een heerlijk bakkie koffie. Dit is vaak een ritueel en zien mensen als iets noodzakelijks om hun dag goed te kunnen beginnen. Er is bewezen dat het hebben van een koffieautomaat veel voordelen oplevert op de werkvloer. Zo creëer je een sociale plek, is het een visitekaartje voor klanten en verhoogt het de productiviteit van jouw werknemers. Het hebben van een koffieautomaat op werk heeft dus meerdere voordelen. In dit artikel ga ik al deze voordelen met jullie bespreken.

Sociale plek

Omdat zoveel mensen hun dag beginnen met een kopje koffie kan je het zien als een plek waar mensen bij elkaar komen. Je begint de dag met een bakje koffie en een gesprek met 1 van je collega’s. Ook is dit een ontmoetingsplek in de pauze en gaan collega’s eerder in gesprek. Hierdoor leren ze elkaar beter kennen en zal dit de werksfeer bevorderen. Ook zal dit er voor zorgen ervoor dat nieuwe collega’s zich eerder op hun plek voelen. 

Visitekaartje  

Een mooie koffieapparaat kan fungeren als een visitekaartje van je bedrijf. Als je vaak klanten op bezoek hebt is dit een ideaal beginpunt van een gesprek. Je vraagt of diegene een kopje koffie wilt, loopt samen naar het apparaat en begint een gesprek. Veel mensen zullen dan beginnen over wat voor mooi apparaat er staat. En dat ze dit zelf graag op de werkvloer zouden willen hebben. Het is dus naast een mooi visitekaartje ook het beginpunt van een vriendelijk gesprek.

Productiviteit 

Een koffieautomaat kopen is een goede investering omdat het de productiviteit verhoogt van jouw werknemers. Iedereen weet dat koffie cafeïne bevat. Deze stof zorgt voor meer energie, een betere concentratie en zorgt ervoor dat je in de ochtend makkelijker opstart. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer omzet omdat werknemers langer en sneller werken. Hierdoor worden er meer werk geleverd binnen dezelfde 8 uur die er gewerkt wordt. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.