De populairste spellen voor het slapen gaan zijn schaken en dammen. Hiermee leg je de focus ergens anders op kom en kom je daarna beter tot een diepe slaap. Op nummer 3 staat de kruiswoordpuzzel. Een optie waar j beter niet voor kunt kiezen voordat je gaat slapen, is een spelletje spelen op de telefoon. Deze spelletjes triggeren je namelijk eerder om wakker te blijven als dat je erdoor in slaap valt.

Het beste denkspel ter wereld

Wereldwijd wordt er door veel mensen gekozen voor schaken om te spelen met vrienden of familieleden. Dit is een spel wat wereldwijd begrepen wordt en waarmee je dus ook contact kunt maken met andere personen. Er zijn ook regelmatig schaaktoernooien waar je aan kunt deelnemen. Hiervoor moet je alleen wel de allersnelste zijn omdat je ook met een schaakklok werkt. Over het algemeen kiezen mensen ervoor om dit met elkaar te spelen. Dit omdat er dan niet zo’n druk op het spel ligt. Zo beleef je ook meer plezier aan het spel en dit is eigenlijk wel het belangrijkste. Ook begrijpt bijna iedereen dit spel waardoor het zo toegankelijk is. Tijdens de corona crisis was dit de manier om je een lange tijd te kunnen vermaken. Als alles op slot zit wil je immers toch wat leuks kunnen doen.

Waardoor hebben spelletjes een ontspannende functie?

De meeste spellen hebben een ontspannende functie. Dit kan zijn omdat je goed bent in een spel, maar het kan ook dat je juist graag het spel speelt. Iets wat je graag speelt doe je veel en daardoor ben je ook extra gemotiveerd. Door het veel te spelen wordt je ook eerder moe. Je gebruikt heel veel kracht van je hersenen. Dit zorgt ervoor dat je langzaam steeds meer moe begint te worden. Zo kun je daarna goed in slaap vallen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.